Statistics:
Visits: 922 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Consomme cu piept de pasare
Q: | Intreaba despre Consomme cu piept de pasare |
Ingrediente
Pentru 10-12 porţii: 1 găină, 200 g ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, câteva boabe de piper, 4-5 L de apă.
Mod de preparare
Pentru consomme se pune la fiert 1 găină cât mai bătrană şi nu prea slabă.
Găina, curăţată şi spălată, se taie in patru, se aşază intr-o oală in care se toarnă peste ea 4-5 L apă şi se pune la foc. Când supa a dat an fiert, se strange imediat bine toată spuma, apoi se adaugă 1/2 linguriţă de sare, se amestecă cu o lingură de două-trei ori, se strange din nou toată spuma şi se şterge marginea oalei de urmele spumei.
Se lasă să fiarbă lent in clocote mici şi când găina s-a fiert pe jumătate, se adaugă: ceapa, rădăcina de pătrunjel, piper şi o parte din ţelină (fără a adăuga alt zarzavat, care poate modifica gustul consommeului). Fierberea consommeului continuă până ce găina este bine fiartă. Spre sfarşit se potriveşte de sare, apoi se ia (se strange) de deasupra toată grăsimea, care se va putea folosi pentru alte supe sau pentru ciorbe.
Găina se scoate din supă in alt vas cu apă rece şi puţină sare (ca să nu se usuce carnea), iar supa se limpezeşte cu 1-2 albuşuri de ou bătute puţin cu 2-3 linguri de apă rece şi cu restul de ţelină tăiată foarte subţire (ţelina lasă aromă).
Compoziţia de albuş, apă şi ţelină se introduce in oala cu supă, amestecându-se uşor până ce aceasta dă intr-un clocot, după care supa se strecoară printr-o panză sau un tifon pus dublu.
Se serveşte foarte fierbinte, cu garnitură de carne albă din pieptul găinii, tăiată ca tăiţeii - julien. Restul de carne de găină se foloseşte pentru alte mâncăruri.
Pentru 10-12 porţii: 1 găină, 200 g ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, câteva boabe de piper, 4-5 L de apă.
Mod de preparare
Pentru consomme se pune la fiert 1 găină cât mai bătrană şi nu prea slabă.
Găina, curăţată şi spălată, se taie in patru, se aşază intr-o oală in care se toarnă peste ea 4-5 L apă şi se pune la foc. Când supa a dat an fiert, se strange imediat bine toată spuma, apoi se adaugă 1/2 linguriţă de sare, se amestecă cu o lingură de două-trei ori, se strange din nou toată spuma şi se şterge marginea oalei de urmele spumei.
Se lasă să fiarbă lent in clocote mici şi când găina s-a fiert pe jumătate, se adaugă: ceapa, rădăcina de pătrunjel, piper şi o parte din ţelină (fără a adăuga alt zarzavat, care poate modifica gustul consommeului). Fierberea consommeului continuă până ce găina este bine fiartă. Spre sfarşit se potriveşte de sare, apoi se ia (se strange) de deasupra toată grăsimea, care se va putea folosi pentru alte supe sau pentru ciorbe.
Găina se scoate din supă in alt vas cu apă rece şi puţină sare (ca să nu se usuce carnea), iar supa se limpezeşte cu 1-2 albuşuri de ou bătute puţin cu 2-3 linguri de apă rece şi cu restul de ţelină tăiată foarte subţire (ţelina lasă aromă).
Compoziţia de albuş, apă şi ţelină se introduce in oala cu supă, amestecându-se uşor până ce aceasta dă intr-un clocot, după care supa se strecoară printr-o panză sau un tifon pus dublu.
Se serveşte foarte fierbinte, cu garnitură de carne albă din pieptul găinii, tăiată ca tăiţeii - julien. Restul de carne de găină se foloseşte pentru alte mâncăruri.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :