FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 930
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Consomme cu piept de pasare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Consomme cu piept de pasare

 Q:   Intreaba despre Consomme cu piept de pasare       
Consomme cu piept de pasare Ingrediente

Pentru 10-12 porţii: 1 găină, 200 g ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, câteva boabe de piper, 4-5 L de apă.

Mod de preparare

Pentru consomme se pune la fiert 1 găină cât mai bătrană şi nu prea slabă.
Găina, curăţată şi spălată, se taie in patru, se aşază intr-o oală in care se toarnă peste ea 4-5 L apă şi se pune la foc. Când supa a dat an fiert, se strange imediat bine toată spuma, apoi se adaugă 1/2 linguriţă de sare, se amestecă cu o lingură de două-trei ori, se strange din nou toată spuma şi se şterge marginea oalei de urmele spumei.

Se lasă să fiarbă lent in clocote mici şi când găina s-a fiert pe jumătate, se adaugă: ceapa, rădăcina de pătrunjel, piper şi o parte din ţelină (fără a adăuga alt zarzavat, care poate modifica gustul consommeului). Fierberea consommeului continuă până ce găina este bine fiartă. Spre sfarşit se potriveşte de sare, apoi se ia (se strange) de deasupra toată grăsimea, care se va putea folosi pentru alte supe sau pentru ciorbe.

Găina se scoate din supă in alt vas cu apă rece şi puţină sare (ca să nu se usuce carnea), iar supa se limpezeşte cu 1-2 albuşuri de ou bătute puţin cu 2-3 linguri de apă rece şi cu restul de ţelină tăiată foarte subţire (ţelina lasă aromă).

Compoziţia de albuş, apă şi ţelină se introduce in oala cu supă, amestecându-se uşor până ce aceasta dă intr-un clocot, după care supa se strecoară printr-o panză sau un tifon pus dublu.

Se serveşte foarte fierbinte, cu garnitură de carne albă din pieptul găinii, tăiată ca tăiţeii - julien. Restul de carne de găină se foloseşte pentru alte mâncăruri.


Tag-uri: consomme, piept, pasare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :