FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 906
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa concentrata de zarzavat, consomme

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa concentrata de zarzavat, consomme

 Q:   Intreaba despre Supa concentrata de zarzavat, consomme       
Supa concentrata de zarzavat, consommeIngrediente

250 g mazare boabe, 250 g fasole alba, 3-4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 cepe mari, 2 radacini pastarnac, 1 telina, 2 fire praz, 4-5 buchetele conopida, cateva boabe de piper, sare, 2 cuisoare, 1/2 lingura unt sau untdelemn, 3 l apa.

Mod de preparare

Se aleg fasolea si mazarea, se spala bine si daca sunt putin uscate se pun seara intr-o oala cu apa calduta. A doua zi se scurge apa, se adauga 3 l apa calda si se aseaza la foc. Cand fasolea si mazarea sunt proaspete nu se tin in apa si nici nu se fierb separat.

Daca mazarea si fasolea sunt bine fierte, se trage oala de pe foc si se lasa sa se limpezeasca si se strecoara supa printr-un tifon.Se curata zarzavatul, se spala, se taie felii si se pune intr-o tigaie impreuna cu grasimea.

Se amesteca continuu, iar cand a inceput sa se inmoaie, se stinge turnand 3-4 linguri de supa deasupra. Dupa cateva clocote, se toarna in oala, peste supa limpezita, si se lasa sa fiarba 1,5-2 ore la un foc incet.

Cand este gata se ridica spuma, se potriveste de sare si se da jos de pe foc. Pentru ca supa sa fie limpede se strecoara printr-un tifon dublu asezat pe strecuratoare.

Acest consomme se serveste in cesti, cu pateuri, cu saratele din svaiter etc.


Tag-uri: supa de zarzavat, consomme, mazare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :