Statistics:
Visits: 1,197 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Suc din floare de soc
Q: | Intreaba despre Suc din floare de soc |
Se aleg 6—8 flori de soc proaspete sau uscate. Se spala bine un borcan de 10 litri si se lasa sa se zvante. Cand borcanul este bine uscat, se aseaza florile, 1 kg zahar, un paharel mic (de tuica) cu otet sau o lingurita sare de lamaie si o lamaie taiata in felii subtiri.
Pe deasupra se toarna 10 litri apa si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera borcanul cu un tifon dublu si se aseaza intr-o camera calda (bucatarie) la o temperatura de circa 25°C.
Borcanul se lasa astfel nemiscat 6—8 zile, dupa care se strecoara lichidul printr-un tifon dublu si se toarna in sticle, lasandu-le descoperite cateva zile pana cand sucul se limpezeste si nu se mai formeaza deasupra basicute.
Se inchid sticlele cu dopuri noi care au fost fierte si se aseaza la un loc rece, circa doua saptamani, dupa care sucul este gata si se poate consuma. Cine doreste sa pastreze sucul mai mult timp, dupa doua saptamani sticlele se pot steriliza (prima zi 30 minute, iar a doua zi numai 15 minute).
Dupa ce sticlele s-au racit, se acopera dopurile cu capsule, smoala sau parafina si se pastreaza la rece.
Pe deasupra se toarna 10 litri apa si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera borcanul cu un tifon dublu si se aseaza intr-o camera calda (bucatarie) la o temperatura de circa 25°C.
Borcanul se lasa astfel nemiscat 6—8 zile, dupa care se strecoara lichidul printr-un tifon dublu si se toarna in sticle, lasandu-le descoperite cateva zile pana cand sucul se limpezeste si nu se mai formeaza deasupra basicute.
Se inchid sticlele cu dopuri noi care au fost fierte si se aseaza la un loc rece, circa doua saptamani, dupa care sucul este gata si se poate consuma. Cine doreste sa pastreze sucul mai mult timp, dupa doua saptamani sticlele se pot steriliza (prima zi 30 minute, iar a doua zi numai 15 minute).
Dupa ce sticlele s-au racit, se acopera dopurile cu capsule, smoala sau parafina si se pastreaza la rece.
Tag-uri: floare de soc, soc, suc |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :