FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 886
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sfaturi practice in bucatarie

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sfaturi practice in bucatarie

 Q:   Intreaba despre Sfaturi practice in bucatarie       
Sfaturi practice in bucatarie Legumele se curăţă în momentul cand le pregătim căci altfel, dacă stau curăţate şi nu se pregătesc imediat, se oxidează şi se închid la culoare.
Spălarea legumelor după curăţire se recomandă să se facă cat mai repede, pentru a evita trecerea unei părţi din substanţele nutritive şi vitamine în apa de spălare.
Salatele se pot pregăti din timp însă nu se adaugă sare şi nici oţet, decat imediat înainte de servire, căci altfel se înmoaie.

Salata de vinete va fi mai albă şi mult mai gustoasă dacă vinetele se coc repede la flacără deschisă sau pe plită bine încinsă, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat ca să se scurgă zeama amară din ele în timp ce se răcesc.

Ciupercile proaspete se curăţă numai în momentul pregătiri i, sau după ce se curăţă se pun imediat în apă cu oţet sau cu puţină sare de lămie, căci altfel se înnegresc.
Ciupercile uscate se spală în mai multe ape călduţe, după care se pun la înmuiat în apă caldă, în care se ţin pană se umflă bine, apoi se pot folosi pentru preparare la fel ca cele proaspete. Zeama în care au stat ciupercile la înmuiat trebuie folosită la mancarea respectivă sau pentru diluarea sosului.

Bârnele se opăresc într-o soluţie de apă cu oţet sau cu borş, timp de 5 min, pentru înlăturarea substanţei mucilaginoase, după care se clătesc în apă rece.
Pentru îndepărtarea excesului de apă din unele legume (vinete, dovlecei etc.) care urmează să fie folosite la diverse preparate după o prealabilă prăjire, acestea se presară, tăiate fiind, cu sare, se lasă 10- 15 min, după care se elimină lichidul lăsat de ele, prin scurgere şi printr-o uşoară presare şi tamponare cu un prosop uscat, curat.

Mancărurile cu mult lichid (piftie, supă, ciorbă) în timpul fierberii nu se acoperă ermetic cu capa ci se lasă vasul descoperit într-o parte, ca aburul să poată ieşi puţin.
Mancarea gătită pe plită, ca să fie mai gustoasă sau mai scăzută, după ce este gata se mai introduce în cuptorul încins şl se ţine aproximativ 20- 30 min, sau pană scade şi se rumeneşte puţin deasupra.

Verdeţurile se taie mărunt cu un cuţit bine ascuţit şi se pun la mancare ca să dea aromă de proaspăt sau se presară deasupra mancării în momentul servirii, ca să dea acesteia un aspect plăcut.


Tag-uri: verdeata, salata, ciuperci, piftie



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 28 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :