Statistics:
Visits: 936 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sfaturi practice in bucatarie
Q: | Intreaba despre Sfaturi practice in bucatarie |
Legumele se curăţă în momentul cand le pregătim căci altfel, dacă stau curăţate şi nu se pregătesc imediat, se oxidează şi se închid la culoare.
Spălarea legumelor după curăţire se recomandă să se facă cat mai repede, pentru a evita trecerea unei părţi din substanţele nutritive şi vitamine în apa de spălare.
Salatele se pot pregăti din timp însă nu se adaugă sare şi nici oţet, decat imediat înainte de servire, căci altfel se înmoaie.
Salata de vinete va fi mai albă şi mult mai gustoasă dacă vinetele se coc repede la flacără deschisă sau pe plită bine încinsă, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat ca să se scurgă zeama ama ră din ele în timp ce se răcesc.
Ciupercile proaspete se curăţă numai în momentul pregătirii, sau după ce se curăţă se pun imediat în apă cu oţet sau cu puţină sare de lămie, căci altfel se înnegresc.
Ciupercile uscate se spală în mai multe ape călduţe, după care se pun la înmuiat în apă caldă, în care se ţin pană se umflă bine, apoi se pot folosi pentru preparare la fel ca cele proaspete. Zeama în care au stat ciupercile la înmuiat trebuie folosită la mancarea respectivă sau pentru diluarea sosului.
Bârnele se opăresc într-o soluţie de apă cu oţet sau cu borş, timp de 5 min, pentru înlăturarea substanţei mucilaginoase, după care se clătesc în apă rece.
Pentru îndepărtarea excesului de apă din unele legume (vinete, dovlecei etc.) care urmează să fie folosite la diverse preparate după o prealabilă prăjire, acestea se presară, tăiate fiind, cu sare, se lasă 10- 15 min, după care se elimină lichidul lăsat de ele, prin scurgere şi printr-o uşoară presare şi tamponare cu un prosop uscat, curat.
Mancărurile cu mult lichid (piftie, supă, ciorbă) în timpul fierberii nu se acoperă ermetic cu capa ci se lasă vasul descoperit într-o parte, ca aburul să poată ieşi puţin.
Mancarea gătită pe plită, ca să fie mai gustoasă sau mai scăzută, după ce este gata se mai introduce în cuptorul încins şl se ţine aproximativ 20- 30 min, sau pană scade şi se rumeneşte puţin deasupra.
Verdeţurile se taie mărunt cu un cuţit bine ascuţit şi se pun la mancare ca să dea aromă de proaspăt sau se presară deasupra mancării în momentul servirii, ca să dea acesteia un aspect plăcut.
Spălarea legumelor după curăţire se recomandă să se facă cat mai repede, pentru a evita trecerea unei părţi din substanţele nutritive şi vitamine în apa de spălare.
Salatele se pot pregăti din timp însă nu se adaugă sare şi nici oţet, decat imediat înainte de servire, căci altfel se înmoaie.
Salata de vinete va fi mai albă şi mult mai gustoasă dacă vinetele se coc repede la flacără deschisă sau pe plită bine încinsă, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat ca să se scurgă zeama ama ră din ele în timp ce se răcesc.
Ciupercile proaspete se curăţă numai în momentul pregătirii, sau după ce se curăţă se pun imediat în apă cu oţet sau cu puţină sare de lămie, căci altfel se înnegresc.
Ciupercile uscate se spală în mai multe ape călduţe, după care se pun la înmuiat în apă caldă, în care se ţin pană se umflă bine, apoi se pot folosi pentru preparare la fel ca cele proaspete. Zeama în care au stat ciupercile la înmuiat trebuie folosită la mancarea respectivă sau pentru diluarea sosului.
Bârnele se opăresc într-o soluţie de apă cu oţet sau cu borş, timp de 5 min, pentru înlăturarea substanţei mucilaginoase, după care se clătesc în apă rece.
Pentru îndepărtarea excesului de apă din unele legume (vinete, dovlecei etc.) care urmează să fie folosite la diverse preparate după o prealabilă prăjire, acestea se presară, tăiate fiind, cu sare, se lasă 10- 15 min, după care se elimină lichidul lăsat de ele, prin scurgere şi printr-o uşoară presare şi tamponare cu un prosop uscat, curat.
Mancărurile cu mult lichid (piftie, supă, ciorbă) în timpul fierberii nu se acoperă ermetic cu capa ci se lasă vasul descoperit într-o parte, ca aburul să poată ieşi puţin.
Mancarea gătită pe plită, ca să fie mai gustoasă sau mai scăzută, după ce este gata se mai introduce în cuptorul încins şl se ţine aproximativ 20- 30 min, sau pană scade şi se rumeneşte puţin deasupra.
Verdeţurile se taie mărunt cu un cuţit bine ascuţit şi se pun la mancare ca să dea aromă de proaspăt sau se presară deasupra mancării în momentul servirii, ca să dea acesteia un aspect plăcut.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 28 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :