FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,301
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Serbet de zmeura

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Serbet de zmeura

 Q:   Intreaba despre Serbet de zmeura       
Serbet de zmeura Ingrediente

1 kg zahar, un pahar mare cu zeama de zmeura (circa 1 kg fructe).

Mod de preparare

Se alege zmeura coapta si proaspata. Se curata de codite si se aseaza intr-o strecuratoare sub un jet de apa sa se spele bine. Cand s-a scurs de apa, se aseaza intr-un vas, unde se zdrobeste bine cu o lingura de lemn, scotand astfel toata zeama din fructe.

Se strecoara, se trece printr-un tifon dublu si se lasa sa se limpezeasca. Cand sucul este bine limpezit, se toarna intr-un pahar mare, lasandu-l gol de un deget, diferenta ce se umple cu apa rece.

Se aseaza vasul cu zaharul pentru serbet pe marginea masinii, iar pe deasupra se toarna sucul de zmeura. Se amesteca bine si cand zaharul este complet dizolvat (10—15 minute) se trage la un foc tare unde se lasa 20—25 minute sa fiarba.

Cand deasupra incepe sa se formeze basicute se trage vasul de pe foc si se incearca daca siropul este bine legat turnand 2—3 picaturi intr-o ceasca cu apa rece. Daca siropul este bine legat, picaturile cad bob, fara a se imprastia in apa.

Cand siropul este gata, se lasa sa se mai raceasca, apoi inca caldut, se aseaza pe un scaun de bucatarie si se incepe frecatul. Aceasta operatie se face cu faca-letul din lemn invirtiad intr-o singura directie pana ce serbetul se, taie (asi schimba culoarea, dispare luciul si devine mat).

Cand serbetul este gata, se toarna in borcane si, daca s-a racit complet, se acopera cu hartie pergament sau cu celofan, se leaga si se aseaza la pastrat.


Tag-uri: serbet, zmeura, serbet de zmeura



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :