Statistics:
Visits: 1,012 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Serbet de trandafiri
Q: | Intreaba despre Serbet de trandafiri |
Ingrediente
250 g flori de trandafiri (speciali pentru dulceata), 1 kg zahar, un varf de cutit sare de lamaie, 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg trandafirii, se smulg petalele, se taie partea alba de la baza cu o forfecuta, apoi se cantaresc 200 g petale curatate, se aseaza intr-o sita si se cern pentru a inlatura polenul care a mai ramas eventual pe petale.
Se aseaza apoi petalele intr-un vas cu 1 litru apa, pe un foc iute. Se lasa sa fiarba 25—30 minute (vasul fiind acoperit), pana ce petalele s-au decolorat. Se trage vasul de pe foc, se adauga zeama de la 1/2 lamaie, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara printr-un tifon dublu.
Se aseaza zaharul in vas si se adauga trei pahare din apa in care au fiert petalele (foarte bine limpezite). Vasu l ,se lasa pe marginea masinii si se amesteca bine pana cand zaharul este complet dizolvat.
Se trage apoi vasul la un foc iute, ridicand spuma care se formeaza. In timp ce serbetul clocoteste, se iau doua linguri din acest sirop intr-o cana in care se adauga un varf de cutit sare de lamaie si se amesteca bine pana ce se dizolva complet.
Din cand in cand se sterg marginile vasului cu o carpa uda pentru a inlatura picaturile care s-au intarit. Cand pe deasupra se formeaza basicute se incearca siropul si daca este bine legat se ia vasul de pe masina si se lasa sa se mai raceasca.
Cand este inca caldut se incepe frecatul si in momentul in care incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga treptat siropul in care s-a dizolvat sarea de lamaie.
Acest adaos da un gust placut serbetului si in acelasi timp o culoare frumoasa.
250 g flori de trandafiri (speciali pentru dulceata), 1 kg zahar, un varf de cutit sare de lamaie, 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg trandafirii, se smulg petalele, se taie partea alba de la baza cu o forfecuta, apoi se cantaresc 200 g petale curatate, se aseaza intr-o sita si se cern pentru a inlatura polenul care a mai ramas eventual pe petale.
Se aseaza apoi petalele intr-un vas cu 1 litru apa, pe un foc iute. Se lasa sa fiarba 25—30 minute (vasul fiind acoperit), pana ce petalele s-au decolorat. Se trage vasul de pe foc, se adauga zeama de la 1/2 lamaie, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara printr-un tifon dublu.
Se aseaza zaharul in vas si se adauga trei pahare din apa in care au fiert petalele (foarte bine limpezite). Vasu l ,se lasa pe marginea masinii si se amesteca bine pana cand zaharul este complet dizolvat.
Se trage apoi vasul la un foc iute, ridicand spuma care se formeaza. In timp ce serbetul clocoteste, se iau doua linguri din acest sirop intr-o cana in care se adauga un varf de cutit sare de lamaie si se amesteca bine pana ce se dizolva complet.
Din cand in cand se sterg marginile vasului cu o carpa uda pentru a inlatura picaturile care s-au intarit. Cand pe deasupra se formeaza basicute se incearca siropul si daca este bine legat se ia vasul de pe masina si se lasa sa se mai raceasca.
Cand este inca caldut se incepe frecatul si in momentul in care incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga treptat siropul in care s-a dizolvat sarea de lamaie.
Acest adaos da un gust placut serbetului si in acelasi timp o culoare frumoasa.
Tag-uri: serbet de trandafiri, trandafiri, lamaie |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :