FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,012
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Serbet de trandafiri

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Serbet de trandafiri

 Q:   Intreaba despre Serbet de trandafiri       
Serbet de trandafiri Ingrediente

250 g flori de trandafiri (speciali pentru dulceata), 1 kg zahar, un varf de cutit sare de lamaie, 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Se aleg trandafirii, se smulg petalele, se taie partea alba de la baza cu o forfecuta, apoi se cantaresc 200 g petale curatate, se aseaza intr-o sita si se cern pentru a inlatura polenul care a mai ramas eventual pe petale.

Se aseaza apoi petalele intr-un vas cu 1 litru apa, pe un foc iute. Se lasa sa fiarba 25—30 minute (vasul fiind acoperit), pana ce petalele s-au decolorat. Se trage vasul de pe foc, se adauga zeama de la 1/2 lamaie, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara printr-un tifon dublu.

Se aseaza zaharul in vas si se adauga trei pahare din apa in care au fiert petalele (foarte bine limpezite). Vasu l ,se lasa pe marginea masinii si se amesteca bine pana cand zaharul este complet dizolvat.

Se trage apoi vasul la un foc iute, ridicand spuma care se formeaza. In timp ce serbetul clocoteste, se iau doua linguri din acest sirop intr-o cana in care se adauga un varf de cutit sare de lamaie si se amesteca bine pana ce se dizolva complet.

Din cand in cand se sterg marginile vasului cu o carpa uda pentru a inlatura picaturile care s-au intarit. Cand pe deasupra se formeaza basicute se incearca siropul si daca este bine legat se ia vasul de pe masina si se lasa sa se mai raceasca.

Cand este inca caldut se incepe frecatul si in momentul in care incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga treptat siropul in care s-a dizolvat sarea de lamaie.

Acest adaos da un gust placut serbetului si in acelasi timp o culoare frumoasa.


Tag-uri: serbet de trandafiri, trandafiri, lamaie



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :