Statistics:
Visits: 1,050 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de trandafiri
Q: | Intreaba despre Dulceata de trandafiri |
Ingrediente
150-200 g petale de trandafiri, 1 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie, 2-3 linguri zeama de lamaie, 1/2 l de apa.
Mod de preparare
Petalele de trandafiri se aleg, li se taie partea alba, se pun intr-o cratita smaltuita si se presara cu sare de lamaie, apoi se amesteca usor si se strang foile in mana, fara sa se rupa, pana cand din ele va curge un suc rosu.
Intre timp, se pune zaharul cu apa sa fiarba pana siropul se leaga, se adauga o lingura de zeama de lamaie, se trage cratita pe marginea masinii de gatit, si se pun petalele de trandafiri, rasfirandu-se cat mai bine in sirop.
Se pune din nou la fiert si dupa ce da in clocot se adauga restul de zeama de lamaie. Din acest moment trebuie supravegheata dulceata sa nu se lege prea mult, facand din cand in cand incercari, asa cum s-a aratat in reteta "Dulceturi".
Dupa ce dulceata s-a luat de pe foc se aduna spuma, se lasa sa se raceasca acoperita si apoi se pune la borcane care se acopera cu celofan si se leaga.
150-200 g petale de trandafiri, 1 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie, 2-3 linguri zeama de lamaie, 1/2 l de apa.
Mod de preparare
Petalele de trandafiri se aleg, li se taie partea alba, se pun intr-o cratita smaltuita si se presara cu sare de lamaie, apoi se amesteca usor si se strang foile in mana, fara sa se rupa, pana cand din ele va curge un suc rosu.
Intre timp, se pune zaharul cu apa sa fiarba pana siropul se leaga, se adauga o lingura de zeama de lamaie, se trage cratita pe marginea masinii de gatit, si se pun petalele de trandafiri, rasfirandu-se cat mai bine in sirop.
Se pune din nou la fiert si dupa ce da in clocot se adauga restul de zeama de lamaie. Din acest moment trebuie supravegheata dulceata sa nu se lege prea mult, facand din cand in cand incercari, asa cum s-a aratat in reteta "Dulceturi".
Dupa ce dulceata s-a luat de pe foc se aduna spuma, se lasa sa se raceasca acoperita si apoi se pune la borcane care se acopera cu celofan si se leaga.
Tag-uri: dulceata, trandafiri, dulceta de trandafiri |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :