Statistics:
Visits: 1,270 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de trandafiri
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de trandafiri |
Ingrediente
300 g flori de trandafiri (speciali pentru dulceata), 1,250 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie.
Mod de preparare
Se culeg 300 g flori de trandafiri, se smulg petalele, se inlatura cu o forfecuta partea alba de la baza petalelor, apoi se scutura usor pentru a indeparta polenul de pe petale.
Se cantaresc 150 g petale curatate si se amesteca cu 1/2 lingurita sare de lamaie, frecandu-le usor cu mana pana ce devin rosii, apoi se aseaza la rece. Petalele care au ramas se introduc intr-un vas cu 1,100 litri apa si se fierb 10—15 minute pana cand se decoloreaza.
Se trage vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama printr-un tifon. Din aceasta zeama se masoara 4 pahare (de apa) care se toarna in vasul de dulceata.
Se adauga zaharul si se aseaza vasul mai intai la un foc mic, si dupa ce s-a dizolvat complet, se adauga petalele care au fost frecate cu sare de lamaie. Se agita cratita pentru ca petalele sa se desfaca in sirop, apoi se aseaza la un foc tare unde se lasa pana ce siropul se leaga bine.
Intre timp se ridica spuma si se incearca daca dulceata este legata suficient. Cand este gata se da jos de pe foc si se acopera cu un servet ud, procedand ca si la celelalte dulceturi.
La dulceata de trandafiri nu se adauga vanilie, deoarece este destul de aromata.
300 g flori de trandafiri (speciali pentru dulceata), 1,250 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie.
Mod de preparare
Se culeg 300 g flori de trandafiri, se smulg petalele, se inlatura cu o forfecuta partea alba de la baza petalelor, apoi se scutura usor pentru a indeparta polenul de pe petale.
Se cantaresc 150 g petale curatate si se amesteca cu 1/2 lingurita sare de lamaie, frecandu-le usor cu mana pana ce devin rosii, apoi se aseaza la rece. Petalele care au ramas se introduc intr-un vas cu 1,100 litri apa si se fierb 10—15 minute pana cand se decoloreaza.
Se trage vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama printr-un tifon. Din aceasta zeama se masoara 4 pahare (de apa) care se toarna in vasul de dulceata.
Se adauga zaharul si se aseaza vasul mai intai la un foc mic, si dupa ce s-a dizolvat complet, se adauga petalele care au fost frecate cu sare de lamaie. Se agita cratita pentru ca petalele sa se desfaca in sirop, apoi se aseaza la un foc tare unde se lasa pana ce siropul se leaga bine.
Intre timp se ridica spuma si se incearca daca dulceata este legata suficient. Cand este gata se da jos de pe foc si se acopera cu un servet ud, procedand ca si la celelalte dulceturi.
La dulceata de trandafiri nu se adauga vanilie, deoarece este destul de aromata.
Tag-uri: dulceata, trandafiri, dulceata de trandafiri |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :