FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,260
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se prepara dulceata de trandafiri

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se prepara dulceata de trandafiri

 Q:   Intreaba despre Cum se prepara dulceata de trandafiri       
Cum se prepara dulceata de trandafiri Ingrediente

300 g flori de trandafiri (speciali pentru dulceata), 1,250 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie.

Mod de preparare

Se culeg 300 g flori de trandafiri, se smulg petalele, se inlatura cu o forfecuta partea alba de la baza petalelor, apoi se scutura usor pentru a indeparta polenul de pe petale.

Se cantaresc 150 g petale curatate si se amesteca cu 1/2 lingurita sare de lamaie, frecandu-le usor cu mana pana ce devin rosii, apoi se aseaza la rece. Petalele care au ramas se introduc intr-un vas cu 1,100 litri apa si se fierb 10—15 minute pana cand se decoloreaza.

Se trage vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama printr-un tifon. Din aceasta zeama se masoara 4 pahare (de apa) care se toarna in vasul de dulceata.

Se adauga zaharul si se aseaza vasul mai intai la un foc mic, si dupa ce s-a dizolvat complet, se adauga petalele care au fost frecate cu sare de lamaie. Se agita cratita pentru ca petalele sa se desfaca in sirop, apoi se aseaza la un foc tare unde se lasa pana ce siropul se leaga bine.

Intre timp se ridica spuma si se incearca daca dulceata este legata suficient. Cand este gata se da jos de pe foc si se acopera cu un servet ud, procedand ca si la celelalte dulceturi.

La dulceata de trandafiri nu se adauga vanilie, deoarece este destul de aromata.


Tag-uri: dulceata, trandafiri, dulceata de trandafiri



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :