Statistics:
Visits: 707 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu rosii I
Q: | Intreaba despre Pui cu rosii I |
Ingrediente
1 kg pui, 100 g unt sau ulei, 1 kg roşii, 150 g ceapă, 50 g făină, 30 g bulion, piper pisat, zahăr sau usturoi, sare.
Mod de preparare
Puiul se taie in bucăţi, se sărează şi se prăjeşte in ulei, după care se scoate intr-o cratiţă. In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă făina şi după ce s-a călit puţin se adaugă bulionul, se stinge cu apă caldă, se dă in cateva clocote şi se strecoară peste pui.
Se aleg roşii mai mici, se taie căpăcelul de la codiţă, se opăresc şi se curăţă de pieliţă, apoi se aşază intr-o tavă unsă şi se introduc in cuptorul bine incins, sau se călesc pe rand intr-o tigaie pe foc.
După ce s-au prăjit puţin se pun peste pui. După gust, se poate adăuga o linguriţă de usturoi tocat mărunt sau numai sare, piper şi zahăr şi se lasă să fiarbă toate impreună 10 min.
Se serveşte presărat deasupra cu verdeaţă tocată, de preferat cu mărar tăiat mărunt.
1 kg pui, 100 g unt sau ulei, 1 kg roşii, 150 g ceapă, 50 g făină, 30 g bulion, piper pisat, zahăr sau usturoi, sare.
Mod de preparare
Puiul se taie in bucăţi, se sărează şi se prăjeşte in ulei, după care se scoate intr-o cratiţă. In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă făina şi după ce s-a călit puţin se adaugă bulionul, se stinge cu apă caldă, se dă in cateva clocote şi se strecoară peste pui.
Se aleg roşii mai mici, se taie căpăcelul de la codiţă, se opăresc şi se curăţă de pieliţă, apoi se aşază intr-o tavă unsă şi se introduc in cuptorul bine incins, sau se călesc pe rand intr-o tigaie pe foc.
După ce s-au prăjit puţin se pun peste pui. După gust, se poate adăuga o linguriţă de usturoi tocat mărunt sau numai sare, piper şi zahăr şi se lasă să fiarbă toate impreună 10 min.
Se serveşte presărat deasupra cu verdeaţă tocată, de preferat cu mărar tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :