Statistics:
Visits: 887 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Prepelite la frigare
Q: | Intreaba despre Prepelite la frigare |
Ingrediente:
Prepeliţe 5 buc. slănină afumată 150 g, foi de viţă 40-50 buc, unt 150 g, franzelă 250 g, orez 250 g, sare.
Mod de preparare:
Prepeliţele se curăţă de pene, fără a se opări, se trec printr-o flacără, se scot intestinele prin gat, se spală, se şterg cu un ştergar, se freacă cu sare, se învelesc cu slănină (pieptul şi pulpele), iar pe deasupra se învelesc în foi de viţă şi se leagă foile cu aţă de cusut. Se aşează prepeliţele în una sau două frigări, se ung cu unt şi se frig întorcandu-se frigările în acest timp. Cand sunt gata, se scot de pe frigări şi se aşează pe farfurii pe cate un cruton pregătit din franzelă curăţată de coajă şi prăjită în unt şi pe care se pun felii de slănină friptă. Se servesc cu garnitură de orez preparată astfel: orezul se căleşte în 50 g unt, se stinge din cand în cand cu cate puţină apă, se adaugă 750 ml apă, se pune sare şi se dă vasul la cuptor pentru 25 min. Se scoate din cuptor, se mulează orezul cu un polonic de supă, se aşează în farfuriile cu carne şi se toarnă pe deasupra unt fierbinte.
Prepeliţe 5 buc. slănină afumată 150 g, foi de viţă 40-50 buc, unt 150 g, franzelă 250 g, orez 250 g, sare.
Mod de preparare:
Prepeliţele se curăţă de pene, fără a se opări, se trec printr-o flacără, se scot intestinele prin gat, se spală, se şterg cu un ştergar, se freacă cu sare, se învelesc cu slănină (pieptul şi pulpele), iar pe deasupra se învelesc în foi de viţă şi se leagă foile cu aţă de cusut. Se aşează prepeliţele în una sau două frigări, se ung cu unt şi se frig întorcandu-se frigările în acest timp. Cand sunt gata, se scot de pe frigări şi se aşează pe farfurii pe cate un cruton pregătit din franzelă curăţată de coajă şi prăjită în unt şi pe care se pun felii de slănină friptă. Se servesc cu garnitură de orez preparată astfel: orezul se căleşte în 50 g unt, se stinge din cand în cand cu cate puţină apă, se adaugă 750 ml apă, se pune sare şi se dă vasul la cuptor pentru 25 min. Se scoate din cuptor, se mulează orezul cu un polonic de supă, se aşează în farfuriile cu carne şi se toarnă pe deasupra unt fierbinte.
Tag-uri: slanina, prepelita, foi de vita, orez |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :