Statistics:
Visits: 1,238 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Preparate din carne de vanat
Q: | Intreaba despre Preparate din carne de vanat |
Carnea de vanat mai uzuala este carnea de iepure. Iepurele se jupoaie de blana si se indeparteaza alicele cu carnea zdrobita din locul unde a fost lovit. Se despica si se inlatura intestinele, se scot maruntaiele dupa care se aseaza la marinat, unde se tine cel putin 24 ore.
Lichidul in care se marineaza se numeste bait si se prepara astfel:
se aseaza intr-un vas 1 l apa, 250 ml otet, 250 ml vin, 2 cepe, zarzavat de supa, toate taiate felii, 2-3 foi de dafin, boabe de piper, cimbru si sare.
Se aseaza vasul pe foc si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Cand s-a racit se toarna peste iepure si se aseaza la rece. Marinarea vanatului este necesara pentru fragezirea carnii si pentru a-i da o aroma placuta.
Lichidul in care se marineaza se numeste bait si se prepara astfel:
se aseaza intr-un vas 1 l apa, 250 ml otet, 250 ml vin, 2 cepe, zarzavat de supa, toate taiate felii, 2-3 foi de dafin, boabe de piper, cimbru si sare.
Se aseaza vasul pe foc si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Cand s-a racit se toarna peste iepure si se aseaza la rece. Marinarea vanatului este necesara pentru fragezirea carnii si pentru a-i da o aroma placuta.
Tag-uri: carne, carne de vanat, iepure |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :