Statistics:
Visits: 933 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Figaro
Q: | Intreaba despre Figaro |
Ingrediente:
Făină 600 g, zahăr 180 g, ouă 6 buc, unt 300 g, praf de copt la plic, marmeladă 200 g, nuci 300 g, zahăr pudră 425 g, albuşuri 7 buc, făină 50 g.
Mod de preparare:
Din făină, 180 g zahăr, 6 ouă, 300 g unt şi praf de copt se face un aluat care se frămantă, se crestează şi se lasă să stea două ore la rece, se întind foi cu grosimea de 2 cm de mărimea şi forma tăvilor, se aşează în tăvi, se coc pe jumătate, se scot din cuptor şi se aşează deasupra un strat de marmeladă, se toarnă deasupra glazura, se nivelează, se dau din nou la cuptor şi se coc la un foc potrivit. Se porţionează înainte de a se răci prăjitura. Glazura se prepară astfel: albuşurile se bat împreună cu zahărul pudră, se pune căzăneiul într-un bai-marin şi se încălzeşte, se adaugă nucile măcinate, amestecandu-se tot timpul, iar la sfarşit se adaugă 50 g făină.
Făină 600 g, zahăr 180 g, ouă 6 buc, unt 300 g, praf de copt la plic, marmeladă 200 g, nuci 300 g, zahăr pudră 425 g, albuşuri 7 buc, făină 50 g.
Mod de preparare:
Din făină, 180 g zahăr, 6 ouă, 300 g unt şi praf de copt se face un aluat care se frămantă, se crestează şi se lasă să stea două ore la rece, se întind foi cu grosimea de 2 cm de mărimea şi forma tăvilor, se aşează în tăvi, se coc pe jumătate, se scot din cuptor şi se aşează deasupra un strat de marmeladă, se toarnă deasupra glazura, se nivelează, se dau din nou la cuptor şi se coc la un foc potrivit. Se porţionează înainte de a se răci prăjitura. Glazura se prepară astfel: albuşurile se bat împreună cu zahărul pudră, se pune căzăneiul într-un bai-marin şi se încălzeşte, se adaugă nucile măcinate, amestecandu-se tot timpul, iar la sfarşit se adaugă 50 g făină.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :