Statistics:
Visits: 2,303 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Glazura de albus
Q: | Intreaba despre Glazura de albus |
Ingrediente
100-120 g zahar pudra, 1 albus, 1/4 lamaie.
Mod de preparare
Intr-un castronas mic sau intr-o farfurie adanca se freaca albusul, adaugand treptat zaharul pana ce albusul se ingroasa si capata luciu. Se adauga apoi zeama de la un sfert de lamaie si se mai amesteca bine 5—6 min.
Tortul glasat cu albus se introduce pentru cateva minute in cuptorul putin caldut ca sa se intareasca glazura.
Daca tortul este umplut cu o crema de unt, pentru ca aceasta sa nu se inmoaie in timpul uscarii glazurii in cuptor, se invelesc marginile tortului cu hartie pergament unsa si apoi se infasoara marginea cu un prosop curat, pentru a proteja structura de crema din interiorul tortului.
100-120 g zahar pudra, 1 albus, 1/4 lamaie.
Mod de preparare
Intr-un castronas mic sau intr-o farfurie adanca se freaca albusul, adaugand treptat zaharul pana ce albusul se ingroasa si capata luciu. Se adauga apoi zeama de la un sfert de lamaie si se mai amesteca bine 5—6 min.
Tortul glasat cu albus se introduce pentru cateva minute in cuptorul putin caldut ca sa se intareasca glazura.
Daca tortul este umplut cu o crema de unt, pentru ca aceasta sa nu se inmoaie in timpul uscarii glazurii in cuptor, se invelesc marginile tortului cu hartie pergament unsa si apoi se infasoara marginea cu un prosop curat, pentru a proteja structura de crema din interiorul tortului.
Tag-uri: glazura, albus, zahar pudra |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :