Statistics:
Visits: 1,020 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Parfait de alune
Q: | Intreaba despre Parfait de alune |
Ingrediente:
Zahăr 160 g, lapte 160 ml, ouă 2 buc, zahăr vanilat 1 plic, alune sau arahide 50 g, frişca bătută 500 g.
Mod de preparare:
Se amestecă bine zahărul cu laptele şi ouăle, se pune la foc şi se amestecă, pană ce a dat în fiert, se ia vasul de pe foc şi se adaugă alunele care au fost prăjite şi apoi pisate foarte bine într-o piuliţă, iar la sfarşit se adaugă zahărul vanilat. Se lasă să se răcească complet, se toarnă compoziţia peste frişca, amestecandu-se uşor. Se toarnă în forme de parfait, care se pun în congelator timp de trei ore.
Zahăr 160 g, lapte 160 ml, ouă 2 buc, zahăr vanilat 1 plic, alune sau arahide 50 g, frişca bătută 500 g.
Mod de preparare:
Se amestecă bine zahărul cu laptele şi ouăle, se pune la foc şi se amestecă, pană ce a dat în fiert, se ia vasul de pe foc şi se adaugă alunele care au fost prăjite şi apoi pisate foarte bine într-o piuliţă, iar la sfarşit se adaugă zahărul vanilat. Se lasă să se răcească complet, se toarnă compoziţia peste frişca, amestecandu-se uşor. Se toarnă în forme de parfait, care se pun în congelator timp de trei ore.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :