Statistics:
Visits: 1,012 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pana de somn cu usturoi
Q: | Intreaba despre Pana de somn cu usturoi |
Ingrediente:
1 kg burtă de somn, 50 ml ulei, 50 ml oţet, piper boabe, 1 ceapă, 1 morcov, foi de dafin, cartofi, sare.
Mod de preparare:
Se taie peştele (partea de la burtă sau de la coadă) în bucăţi (cate 2-3 la o porţie) care se sărează bine şi se lasă acoperite 2-3 ore la rece. Se pune la fiert apa împreună cu legumele tăiate în felii, foile de dafin, boabele de piper şi sare. Cand sunt fierte legumele, se adaugă oţetul şi peştele tăiat în felii sau în bucăţi şi se lasă să fiarbă 6-10 min. Apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă totul să se răcească. In momentul servirii se scot bucăţile de somn din zeama în care au fiert şi se aranjează pe un platou, după care se garnisesc cu legumele cu care au fiert împreună, iar peste acestea se toarnă un sos pregătit astfel: se pisează usturoi, se dizolvă cu zeamă de peşte şi se adaugă piper pisat şi oţet după gust. Se serveşte rece.
1 kg burtă de somn, 50 ml ulei, 50 ml oţet, piper boabe, 1 ceapă, 1 morcov, foi de dafin, cartofi, sare.
Mod de preparare:
Se taie peştele (partea de la burtă sau de la coadă) în bucăţi (cate 2-3 la o porţie) care se sărează bine şi se lasă acoperite 2-3 ore la rece. Se pune la fiert apa împreună cu legumele tăiate în felii, foile de dafin, boabele de piper şi sare. Cand sunt fierte legumele, se adaugă oţetul şi peştele tăiat în felii sau în bucăţi şi se lasă să fiarbă 6-10 min. Apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă totul să se răcească. In momentul servirii se scot bucăţile de somn din zeama în care au fiert şi se aranjează pe un platou, după care se garnisesc cu legumele cu care au fiert împreună, iar peste acestea se toarnă un sos pregătit astfel: se pisează usturoi, se dizolvă cu zeamă de peşte şi se adaugă piper pisat şi oţet după gust. Se serveşte rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :