Statistics:
Visits: 800 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Orez cu pere si frisca
Q: | Intreaba despre Orez cu pere si frisca |
Ingrediente
200 g orez, 1 I lapte, 300 g frişca, 50 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 6 jumătăţi de pere insiropate, 400 g zahăr pentru sirop.
Mod de preparare
Intai se insiropează perele astfel: se curăţă perele, se taie in două, scoţandu-se porţiunea cu samburi şi se fierb in apă pană se inmoaie puţin.
Se scurg de apă şi se toarnă deasupra apă rece, lăsandu-le 10—20 min, după care se scurg din nou bine de apă şi se pun intr-o cratiţă.
Se toarnă peste ele un sirop bine legat, preparat din 400 g zahăr şi 1 pahar de apă şi se lasă să fiarbă circa 5—6 min, după care se scot şi se lasă să se răcească.
Orezul se alege, se sp ală, se fierbe in apă 5—6 min, se scurge de apă, după care se pune in lapte fierbinte. Se adaugă zahărul vanilat, siropul rămas de la pere şi se amestecă ţinandu-se pe foc pană dă in fiert.
Apoi se trage vasul pe foc domol, se lasă să mai fiarbă pană se ingroaşă puţin, după care se dă deoparte şi se lasă să se răcească.
După ce s-a racit, orezul se aşază pe un platou rotund, se garniseşte cu perele insiropate, aşezate in picioare imprejurul orezului, iar deasupra se şpriţuieşte cu frişca bătută cu 50 g zahăr.
200 g orez, 1 I lapte, 300 g frişca, 50 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 6 jumătăţi de pere insiropate, 400 g zahăr pentru sirop.
Mod de preparare
Intai se insiropează perele astfel: se curăţă perele, se taie in două, scoţandu-se porţiunea cu samburi şi se fierb in apă pană se inmoaie puţin.
Se scurg de apă şi se toarnă deasupra apă rece, lăsandu-le 10—20 min, după care se scurg din nou bine de apă şi se pun intr-o cratiţă.
Se toarnă peste ele un sirop bine legat, preparat din 400 g zahăr şi 1 pahar de apă şi se lasă să fiarbă circa 5—6 min, după care se scot şi se lasă să se răcească.
Orezul se alege, se sp ală, se fierbe in apă 5—6 min, se scurge de apă, după care se pune in lapte fierbinte. Se adaugă zahărul vanilat, siropul rămas de la pere şi se amestecă ţinandu-se pe foc pană dă in fiert.
Apoi se trage vasul pe foc domol, se lasă să mai fiarbă pană se ingroaşă puţin, după care se dă deoparte şi se lasă să se răcească.
După ce s-a racit, orezul se aşază pe un platou rotund, se garniseşte cu perele insiropate, aşezate in picioare imprejurul orezului, iar deasupra se şpriţuieşte cu frişca bătută cu 50 g zahăr.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :