Statistics:
Visits: 1,086 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Omleta simpla
Q: | Intreaba despre Omleta simpla |
Ingrediente:
Pentru 2 porţii: 4 ouă, 1 lingură de apă, 30 g unt sau ulei, sare.
Mod de preparare:
Se pune untul sau uleiul într-o tigaie cu fundul gros şi se lasă pe foc pană se înfierbantă bine, apoi se adaugă ouăle care se pregătesc din timp. Ouăle se sparg într-o farfurie adancă, adăugandu-se la 4 ouă 1 lingură de apă sau 2 linguri de lapte rece, sare după gust, după care se bat puţin cu furculiţa şi se toarnă în tigaia cu untul încins. Se lasă 2- 3 min să se prăjească la fund, după care se desprinde de pe margine şi cu un cuţit lat sau cu o paleta se întoarce pe partea cealaltă şi se mai prăjeşte pana se rumeneşte puţin, pe ambele părţi. După ce este gata, omleta se rulează sau se scoate prin răsturnare, pe o farfurie încălzită care se pune deasupra tigăii în care s-a prăjit omleta şi în care se serveşte la masă.
Pentru 2 porţii: 4 ouă, 1 lingură de apă, 30 g unt sau ulei, sare.
Mod de preparare:
Se pune untul sau uleiul într-o tigaie cu fundul gros şi se lasă pe foc pană se înfierbantă bine, apoi se adaugă ouăle care se pregătesc din timp. Ouăle se sparg într-o farfurie adancă, adăugandu-se la 4 ouă 1 lingură de apă sau 2 linguri de lapte rece, sare după gust, după care se bat puţin cu furculiţa şi se toarnă în tigaia cu untul încins. Se lasă 2- 3 min să se prăjească la fund, după care se desprinde de pe margine şi cu un cuţit lat sau cu o paleta se întoarce pe partea cealaltă şi se mai prăjeşte pana se rumeneşte puţin, pe ambele părţi. După ce este gata, omleta se rulează sau se scoate prin răsturnare, pe o farfurie încălzită care se pune deasupra tigăii în care s-a prăjit omleta şi în care se serveşte la masă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :