FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 872
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Omlete

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Omlete

 Q:   Intreaba despre Omlete       
Omlete Pentru prepararea omletelor simple şi a celor umplute se socotesc cate 2- 3 ouă de persoană.
Se pot prepara maximum 2 porţii o dată, deoarece dacă se fac mai multe porţii, omleta nu mai are aspect frumos.
Omleta se prepară numai în momentul în care trebuie servită şi nu se ţine pe plită. Se prepară la foc tare, într-o tigaie cu coadă şi cu fundul plat şi gros. Ouăle pentru omletă nu se bat prea mult ci numai atat cat gălbenuşul să se încorporeze în albuş altfel omleta creşte prea tare, este pufoasă, nu se poate rula şi poate crăpa.
Omletele se pot prepara fie simple, fie umplute cu diverse preparate dulci sau sărate.
Umpluturile se pun fie în compoziţia omletei şi se amestecă împreună, fie se umple omleta după ce a fost pregătită, în care caz umplutura trebuie să fie gata şi bine încălzită (cu excepţia branzeturilor). Omleta se prăjeşte într-o tigaie cu coadă, în grăsimea bine încălzită. După ce s-a turnat compoziţia de ouă, se lasă 2- 3 min să se prăjească la fund, după care se desprinde de pe margine şi cu un cuţit lat sau cu o paletă se întoarce cu atenţie pe partea cealaltă, şi se mai prăjeşte pană ce se rumeneşte pe ambele părţi. Se serveşte fie simplă avand forma rotundă a tigăii în care a fost prăjită, fie îndoită sau rulată.
Dacă omleta a fost prăjită în tigaie cu ulei, se poate stropi cu unt în momentul în care este servită. Ca omleta să fie mai crescută, se pune la cuptor încins, unde se ţine pană ce se ridică şi se rumeneşte. In cazul în care se serveşte rulată, se procedează în felul următor cu mana stangă se ridică tigaia de coadă, iar cu dreapta se rulează (cu ajutorul unei palete) pană la marginea tigăii. In momentul în care se răstoarnă pe un platou bine încălzit, se poate stropi cu unt topit sau se poate presăra cu caşcaval ras.


Tag-uri: oua, cascaval, omleta, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 13 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :