Statistics:
Visits: 934 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Omlete
Q: | Intreaba despre Omlete |
Pentru prepararea omletelor simple şi a celor umplute se socotesc cate 2- 3 ouă de persoană.
Se pot prepara maximum 2 porţii o dată, deoarece dacă se fac mai multe porţii, omleta nu mai are aspect frumos.
Omleta se prepară numai în momentul în care trebuie servită şi nu se ţine pe plită. Se prepară la foc tare, într-o tigaie cu coadă şi cu fundul plat şi gros. Ouăle pentru omletă nu se bat prea mult ci numai atat cat gălbenuşul să se încorporeze în albuş altfel omleta creşte prea tare, este pufoasă, nu se poate rula şi poate crăpa.
Omletele se pot prepara fie simple, fie umplute cu diverse preparate dulci sau sărate.
Umpluturile se pun fie în compoziÅ£ia omletei ÅŸi se amestecÃ„Æ ’ împreună, fie se umple omleta după ce a fost pregătită, în care caz umplutura trebuie să fie gata ÅŸi bine încălzită (cu excepÅ£ia branzeturilor). Omleta se prăjeÅŸte într-o tigaie cu coadă, în grăsimea bine încălzită. După ce s-a turnat compoziÅ£ia de ouă, se lasă 2- 3 min să se prăjească la fund, după care se desprinde de pe margine ÅŸi cu un cuÅ£it lat sau cu o paletă se întoarce cu atenÅ£ie pe partea cealaltă, ÅŸi se mai prăjeÅŸte pană ce se rumeneÅŸte pe ambele părÅ£i. Se serveÅŸte fie simplă avand forma rotundă a tigăii în care a fost prăjită, fie îndoită sau rulată.
Dacă omleta a fost prăjită în tigaie cu ulei, se poate stropi cu unt în momentul în care este servită. Ca omleta să fie mai crescută, se pune la cuptor încins, unde se ţine pană ce se ridică şi se rumeneşte. In cazul în care se serveşte rulată, se procedează în felul următor cu mana stangă se ridică tigaia de coadă, iar cu dreapta se rulează (cu ajutorul unei palete) pană la marginea tigăii. In momentul în care se răstoarnă pe un platou bine încălzit, se poate stropi cu unt topit sau se poate presăra cu caşcaval ras.
Se pot prepara maximum 2 porţii o dată, deoarece dacă se fac mai multe porţii, omleta nu mai are aspect frumos.
Omleta se prepară numai în momentul în care trebuie servită şi nu se ţine pe plită. Se prepară la foc tare, într-o tigaie cu coadă şi cu fundul plat şi gros. Ouăle pentru omletă nu se bat prea mult ci numai atat cat gălbenuşul să se încorporeze în albuş altfel omleta creşte prea tare, este pufoasă, nu se poate rula şi poate crăpa.
Omletele se pot prepara fie simple, fie umplute cu diverse preparate dulci sau sărate.
Umpluturile se pun fie în compoziÅ£ia omletei ÅŸi se amestecÃ„Æ ’ împreună, fie se umple omleta după ce a fost pregătită, în care caz umplutura trebuie să fie gata ÅŸi bine încălzită (cu excepÅ£ia branzeturilor). Omleta se prăjeÅŸte într-o tigaie cu coadă, în grăsimea bine încălzită. După ce s-a turnat compoziÅ£ia de ouă, se lasă 2- 3 min să se prăjească la fund, după care se desprinde de pe margine ÅŸi cu un cuÅ£it lat sau cu o paletă se întoarce cu atenÅ£ie pe partea cealaltă, ÅŸi se mai prăjeÅŸte pană ce se rumeneÅŸte pe ambele părÅ£i. Se serveÅŸte fie simplă avand forma rotundă a tigăii în care a fost prăjită, fie îndoită sau rulată.
Dacă omleta a fost prăjită în tigaie cu ulei, se poate stropi cu unt în momentul în care este servită. Ca omleta să fie mai crescută, se pune la cuptor încins, unde se ţine pană ce se ridică şi se rumeneşte. In cazul în care se serveşte rulată, se procedează în felul următor cu mana stangă se ridică tigaia de coadă, iar cu dreapta se rulează (cu ajutorul unei palete) pană la marginea tigăii. In momentul în care se răstoarnă pe un platou bine încălzit, se poate stropi cu unt topit sau se poate presăra cu caşcaval ras.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :