Statistics:
Visits: 783 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Salata orientala de sezon
Q: | Intreaba despre Salata orientala de sezon |
Ingrediente:
500 g cartofi, 100 g ceapă, 2- 3 ardei graşi, 300 g roşii, 200 g castraveţi verzi, 1- 2 legături ridichi de lună, 1 legătură verdeaţă, 2 ouă sau 50 g măsline, 50 ml oţet, 80 ml ulei, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în coajă, apoi, după ce s-au răcit, se curăţă şi se taie în felii subţiri. La fel se taie şi ceapa. Ardeii graşi se taie subţiri ca fideaua, roşiile se taie în rondele, ia fel şi castraveţii curăţaţi de coajă, apoi se pun împreună cu cartofii şi ceapa într-un castron. Se amestecă toate şi se adaugă ulei, sare, piper şi oţet după gust. Se aşează salata pe platou, se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar deasupra se ornează cu ridichi de lună tăiate în rondele subţiri, cu ouă fierte tari tăiate în sferturi sau în felii şi cu măsline.
500 g cartofi, 100 g ceapă, 2- 3 ardei graşi, 300 g roşii, 200 g castraveţi verzi, 1- 2 legături ridichi de lună, 1 legătură verdeaţă, 2 ouă sau 50 g măsline, 50 ml oţet, 80 ml ulei, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în coajă, apoi, după ce s-au răcit, se curăţă şi se taie în felii subţiri. La fel se taie şi ceapa. Ardeii graşi se taie subţiri ca fideaua, roşiile se taie în rondele, ia fel şi castraveţii curăţaţi de coajă, apoi se pun împreună cu cartofii şi ceapa într-un castron. Se amestecă toate şi se adaugă ulei, sare, piper şi oţet după gust. Se aşează salata pe platou, se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar deasupra se ornează cu ridichi de lună tăiate în rondele subţiri, cu ouă fierte tari tăiate în sferturi sau în felii şi cu măsline.
Tag-uri: salata, ardei, castraveti, ridichi |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :