Statistics:
Visits: 929 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iofca cu cartofi
Q: | Intreaba despre Iofca cu cartofi |
Ingrediente :
Făină 400 g, ouă 3 buc, cartofi 750 g, franzelă 300 g, unt 250 g, ceapă 100 g, sare.
Mod de preparare :
Din ouă, făină ÅŸi puÅ£ină sare se prepară o cocă mai consisÂtentă, se întinde cu sucitorul, se taie pătrăţele cu latura de 2 cm, se lasă pe planÅŸetă timp de 30 min., se fierb în apă cu sare, se pun într-o strecurătoare, se trec printr-un jet de apă rece ÅŸi se scurge bine. Cartofii se fierb în apă, se curăţă ÅŸi se taie cuburi ceapa se toacă mărunt, se prăjeÅŸte în unt, se adaugă cartofi ÅŸi se mai prăjesc împreună cateva minute. Franzela se taie felii se curăţă de coajă, se taie cuburi, se stropeÅŸte cu unt ÅŸi se ruÂmeneÅŸte la cuptor. Se amestecă iofca cu cartofii ÅŸi crutoanele ÅŸi se stropeÅŸte pe deasupra cu unt topit. Se serveÅŸte de obicei cu garnitură (compot de cireÅŸi sau de mere).
Făină 400 g, ouă 3 buc, cartofi 750 g, franzelă 300 g, unt 250 g, ceapă 100 g, sare.
Mod de preparare :
Din ouă, făină ÅŸi puÅ£ină sare se prepară o cocă mai consisÂtentă, se întinde cu sucitorul, se taie pătrăţele cu latura de 2 cm, se lasă pe planÅŸetă timp de 30 min., se fierb în apă cu sare, se pun într-o strecurătoare, se trec printr-un jet de apă rece ÅŸi se scurge bine. Cartofii se fierb în apă, se curăţă ÅŸi se taie cuburi ceapa se toacă mărunt, se prăjeÅŸte în unt, se adaugă cartofi ÅŸi se mai prăjesc împreună cateva minute. Franzela se taie felii se curăţă de coajă, se taie cuburi, se stropeÅŸte cu unt ÅŸi se ruÂmeneÅŸte la cuptor. Se amestecă iofca cu cartofii ÅŸi crutoanele ÅŸi se stropeÅŸte pe deasupra cu unt topit. Se serveÅŸte de obicei cu garnitură (compot de cireÅŸi sau de mere).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :