Statistics:
Visits: 1,187 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de cirese amare
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de cirese amare |
Ingrediente
1 farfurie adanca plina (cu varf) de cirese amare, 1 kg zahar, 4 pahare apa, 1 lamaie, 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare
Dulceata de cirese amare este una din dulceturile cele mai apreciate, avand un gust amarui, foarte placut.
Se aleg fructele foarte proaspete, coapte dar tari. Se recomanda sa se prepare dulceata imediat ce s-au cules fructele, deoarece, daca sunt tinute o zi sau doua, fac imediat vermisori.
Se inlatura coditele si se scot samburii, procedand ca si la dulceata de visine. Vasul cu zaharul si apa se aseaza la un foc mic pana ce se dizolva complet, se trage apoi la un foc iute si cand siropul incepe sa se lege se adauga vanilia si zeama de la 1/2 lamaie.
Daca siropul este bine legat, se trage vasul la o parte si se introduc ciresele. Se lasa 10 minute pana ce isi lasa zeama, dupa care se aseaza la un foc iute. Cand dulceata este aproape legata, se mai adauga zeama de la 1/2 lamaie.
Se lasa sa mai dea cateva clocote, cand dulceata este gata si se ia de pe foc.
1 farfurie adanca plina (cu varf) de cirese amare, 1 kg zahar, 4 pahare apa, 1 lamaie, 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare
Dulceata de cirese amare este una din dulceturile cele mai apreciate, avand un gust amarui, foarte placut.
Se aleg fructele foarte proaspete, coapte dar tari. Se recomanda sa se prepare dulceata imediat ce s-au cules fructele, deoarece, daca sunt tinute o zi sau doua, fac imediat vermisori.
Se inlatura coditele si se scot samburii, procedand ca si la dulceata de visine. Vasul cu zaharul si apa se aseaza la un foc mic pana ce se dizolva complet, se trage apoi la un foc iute si cand siropul incepe sa se lege se adauga vanilia si zeama de la 1/2 lamaie.
Daca siropul este bine legat, se trage vasul la o parte si se introduc ciresele. Se lasa 10 minute pana ce isi lasa zeama, dupa care se aseaza la un foc iute. Cand dulceata este aproape legata, se mai adauga zeama de la 1/2 lamaie.
Se lasa sa mai dea cateva clocote, cand dulceata este gata si se ia de pe foc.
Tag-uri: dulceata, cirese amare, dulceata de cirese |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :