Statistics:
Visits: 1,145 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Compot de caise, reteta de baza
Q: | Intreaba despre Compot de caise, reteta de baza |
Ingrediente
1 kg de caise, 250 g zahar, 1 pastila de aspirina.
Mod de preparare
Se aleg caise tari, se spala si, intregi sau jumatati, se asaza in borcane, intre timp, zaharul se dizolva in apa calduta si se toarna peste fructe pana la 2—3 cm sub buza borcanului.
Se adauga pastila de aspirina pisata, se acopera cu celofan ud pus in doua, se leaga foarte bine cu sfoara uda si se asaza intr-un vas suficient de inalt. Pe fundul vasului se aseaza prosoape vechi sau ziare indoite in 4, se ifasoara si borcanele in carpe sau ziare, se umple vasul cu apa calduta pana ajunge la sfoara cu care sunt legate borcanele si se lasa sa fiarba lent in clocote mici.
Vasul cu borcane se acopera si el cu ziare (nu cu capac) ca sa se mentina aceeasi temperatura si deasup ra lui, permitand totusi vaporilor sa iasa. Cand apa din vas incepe sa clocoteasca, focul se reduce pana cand clocotele devin abia perceptibile, lasandu-se sa fiarba astfel timp de 30 min.
Apoi se ia vasul de pe foc, se acopera cu paturi groase si se lasa astfel pana a doua zi. De retinut:
zaharul pentru compot se adauga dupa gust, intre 150— 250 g la kilogramul de fructe.
Pentru fructele fara aciditate sau si pentru celelalte, se poate adauga in sirop o lingura de zeama de lamaie sau 1 g sare de lamaie dizolvata si arome dupa gust (scortisoara si vanilie).
Pentru compoturi de iarna se recomanda borcane prevazute cu capace de metal care se inchid cu ajutorul unui dispozitiv special.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
1 kg de caise, 250 g zahar, 1 pastila de aspirina.
Mod de preparare
Se aleg caise tari, se spala si, intregi sau jumatati, se asaza in borcane, intre timp, zaharul se dizolva in apa calduta si se toarna peste fructe pana la 2—3 cm sub buza borcanului.
Se adauga pastila de aspirina pisata, se acopera cu celofan ud pus in doua, se leaga foarte bine cu sfoara uda si se asaza intr-un vas suficient de inalt. Pe fundul vasului se aseaza prosoape vechi sau ziare indoite in 4, se ifasoara si borcanele in carpe sau ziare, se umple vasul cu apa calduta pana ajunge la sfoara cu care sunt legate borcanele si se lasa sa fiarba lent in clocote mici.
Vasul cu borcane se acopera si el cu ziare (nu cu capac) ca sa se mentina aceeasi temperatura si deasup ra lui, permitand totusi vaporilor sa iasa. Cand apa din vas incepe sa clocoteasca, focul se reduce pana cand clocotele devin abia perceptibile, lasandu-se sa fiarba astfel timp de 30 min.
Apoi se ia vasul de pe foc, se acopera cu paturi groase si se lasa astfel pana a doua zi. De retinut:
zaharul pentru compot se adauga dupa gust, intre 150— 250 g la kilogramul de fructe.
Pentru fructele fara aciditate sau si pentru celelalte, se poate adauga in sirop o lingura de zeama de lamaie sau 1 g sare de lamaie dizolvata si arome dupa gust (scortisoara si vanilie).
Pentru compoturi de iarna se recomanda borcane prevazute cu capace de metal care se inchid cu ajutorul unui dispozitiv special.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Tag-uri: compot, caise, compot de caise |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :