FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,145
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Compot de caise, reteta de baza

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Compot de caise, reteta de baza

 Q:   Intreaba despre Compot de caise, reteta de baza       
Compot de caise, reteta de baza Ingrediente

1 kg de caise, 250 g zahar, 1 pastila de aspirina.

Mod de preparare

Se aleg caise tari, se spala si, intregi sau jumatati, se asaza in borcane, intre timp, zaharul se dizolva in apa calduta si se toarna peste fructe pana la 2—3 cm sub buza borcanului.

Se adauga pastila de aspirina pisata, se acopera cu celofan ud pus in doua, se leaga foarte bine cu sfoara uda si se asaza intr-un vas suficient de inalt. Pe fundul vasului se aseaza prosoape vechi sau ziare indoite in 4, se ifasoara si borcanele in carpe sau ziare, se umple vasul cu apa calduta pana ajunge la sfoara cu care sunt legate borcanele si se lasa sa fiarba lent in clocote mici.

Vasul cu borcane se acopera si el cu ziare (nu cu capac) ca sa se mentina aceeasi temperatura si deasup ra lui, permitand totusi vaporilor sa iasa. Cand apa din vas incepe sa clocoteasca, focul se reduce pana cand clocotele devin abia perceptibile, lasandu-se sa fiarba astfel timp de 30 min.

Apoi se ia vasul de pe foc, se acopera cu paturi groase si se lasa astfel pana a doua zi. De retinut:
zaharul pentru compot se adauga dupa gust, intre 150— 250 g la kilogramul de fructe.

Pentru fructele fara aciditate sau si pentru celelalte, se poate adauga in sirop o lingura de zeama de lamaie sau 1 g sare de lamaie dizolvata si arome dupa gust (scortisoara si vanilie).

Pentru compoturi de iarna se recomanda borcane prevazute cu capace de metal care se inchid cu ajutorul unui dispozitiv special.


FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!


Tag-uri: compot, caise, compot de caise



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :