Statistics:
Visits: 1,300 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru gem de caise
Q: | Intreaba despre O reteta pentru gem de caise |
Ingrediente
3 kg caise, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Se aleg caise frumoase, coapte si se curata de coaja cu un cutit bine ascutit, se rup in doua si se indeparteaza samburii. Se toarna zaharul intr-un vas, se adauga fructele curatate si se aseaza pe marginea masinii.
Dupa 30—40 minute cand fructele si-au lasat zeama, se trage vasul la un foc tare, amestecand continuu ca sa nu se prinda de fundul vasului. Din momentul cand gemul incepe sa fiarba in clocote pe toata suprafata, se mai lasa 25—30 minute si se controleaza daca este bine legat (dupa indicatiile date mai sus).
Gemul se toarna fierbinte in borcane curate, bine uscate si incalzite. Pentru a avea mai multa siguranta la pastrat, se aseaza a doua zi borcanele pe o tava care se introduce in cuptorul cald, la un foc foarte mic, lasandu-se pana ce deasupra se formeaza o coaja groasa.
Se lasa pana ce se racesc, cand se acopera cu hartie pergament sau celofan. Se pastreaza in camara sau boxe mai racoroase si bine aerisite.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
3 kg caise, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Se aleg caise frumoase, coapte si se curata de coaja cu un cutit bine ascutit, se rup in doua si se indeparteaza samburii. Se toarna zaharul intr-un vas, se adauga fructele curatate si se aseaza pe marginea masinii.
Dupa 30—40 minute cand fructele si-au lasat zeama, se trage vasul la un foc tare, amestecand continuu ca sa nu se prinda de fundul vasului. Din momentul cand gemul incepe sa fiarba in clocote pe toata suprafata, se mai lasa 25—30 minute si se controleaza daca este bine legat (dupa indicatiile date mai sus).
Gemul se toarna fierbinte in borcane curate, bine uscate si incalzite. Pentru a avea mai multa siguranta la pastrat, se aseaza a doua zi borcanele pe o tava care se introduce in cuptorul cald, la un foc foarte mic, lasandu-se pana ce deasupra se formeaza o coaja groasa.
Se lasa pana ce se racesc, cand se acopera cu hartie pergament sau celofan. Se pastreaza in camara sau boxe mai racoroase si bine aerisite.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
Tag-uri: gem, caise, gem de caise |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :