FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,300
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O reteta pentru gem de caise

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

O reteta pentru gem de caise

 Q:   Intreaba despre O reteta pentru gem de caise       
O reteta pentru gem de caiseIngrediente

3 kg caise, 1 kg zahar.

Mod de preparare

Se aleg caise frumoase, coapte si se curata de coaja cu un cutit bine ascutit, se rup in doua si se indeparteaza samburii. Se toarna zaharul intr-un vas, se adauga fructele curatate si se aseaza pe marginea masinii.

Dupa 30—40 minute cand fructele si-au lasat zeama, se trage vasul la un foc tare, amestecand continuu ca sa nu se prinda de fundul vasului. Din momentul cand gemul incepe sa fiarba in clocote pe toata suprafata, se mai lasa 25—30 minute si se controleaza daca este bine legat (dupa indicatiile date mai sus).

Gemul se toarna fierbinte in borcane curate, bine uscate si incalzite. Pentru a avea mai multa siguranta la pastrat, se aseaza a doua zi borcanele pe o tava care se introduce in cuptorul cald, la un foc foarte mic, lasandu-se pana ce deasupra se formeaza o coaja groasa.

Se lasa pana ce se racesc, cand se acopera cu hartie pergament sau celofan. Se pastreaza in camara sau boxe mai racoroase si bine aerisite.

FamousWhy va doreste : Pofta Buna!


Tag-uri: gem, caise, gem de caise



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :