FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 791
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Coltunasi cu cartofi

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Coltunasi cu cartofi

 Q:   Intreaba despre Coltunasi cu cartofi       
Coltunasi cu cartofi Ingrediente

400 g făină, 500 g cartofi, 100 g ceapă, 50 ml ulei, 100 g unt sau smantana, 2 ouă, sare, piper.

Mod de prepapare

Cartofii se fierb în coajă sau curăţaţi. După ce s-au răcit se trec prin râzătoare sau prin maşina de tocat, apoi se adaugă 1 ou, sare, piper şi ceapa "tăiată mărunt şi prăjită în ulei.

Separat se pregăteşte o cocă din făină, 1 ou şi apă cat primeşte făina, se amestecă totul bine şi se pune pe o planşetă presărată cu puţină făină. Se întinde o foaie subţire, din care se decupează cu un pahar rondele sau se taie foaia în pătrate cu latura de 5 cm. In mijlocul rondelelor sau a pătratelor se pune cate o linguriţă din compoziţia de cartofi şi se adună suprapunandu-se marginile şi apăsandu-le casă se lipească. Colţunaşii se pun în apă clocotită cu sare să fiarbă 10-12 min. (Cand s-au ridicat deasupra apei, se mai laşă să fiarbă 5-6 min). Apoi se scot şi se stropesc cu unt topit, cu puţin unt şi smantana, cu zahăr sau cu sos de tomate în loc de unt se pot servi cu ceapă tăiată foarte mărunt şi prăjită în ulei.

Aceeaşi cocă de colţunaşi poate fi umplută cu branză telemea, branză de vaci, marmeladă de orice fel, varză călită etc.


Tag-uri: cartofi, faina, ceapa, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :