Statistics:
Visits: 1,100 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Carne cu telina
Q: | Intreaba despre Carne cu telina |
Ingrediente
600 g carne, 100 g untură sau ulei, 300 g ceapă, 1 lingură de bulion, 1 lingură de făină, 600 g ţelină curăţată, 1 legătură de pătrunjel verde, 1/2 lămaie, piper, sare, 100 ml vin.
Mod de preparare
Carnea se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se prăjeşte în puţină untură, pană capătă o pojghiţă puţin rumenă, după care se scoate în alt vas.
In untura rămasă se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, se adaugă făina şi se mai călesc 5—6 min, amestecandu-se, după care se adaugă bulionul, se stinge cu 1/2 l de apă caldă şi se lasă să dea în fiert.
Se răstoarnă apoi peste, carn e, sau invers şi se fierb împreună pană carnea este gata.
între timp, se curăţă ţelina, se spală şi se taie în rondele groase de 1 cm apoi acestea se taie în sferturi şi se prăjesc în restul de untură.
Ţelina prăjită se adaugă la carnea cu sos, apoi se adaugă vin, zeama de lămaie, piper, sare, după gust, şi se lasă să mai fiarbă 10 min.
La servit se prepară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
600 g carne, 100 g untură sau ulei, 300 g ceapă, 1 lingură de bulion, 1 lingură de făină, 600 g ţelină curăţată, 1 legătură de pătrunjel verde, 1/2 lămaie, piper, sare, 100 ml vin.
Mod de preparare
Carnea se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se prăjeşte în puţină untură, pană capătă o pojghiţă puţin rumenă, după care se scoate în alt vas.
In untura rămasă se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, se adaugă făina şi se mai călesc 5—6 min, amestecandu-se, după care se adaugă bulionul, se stinge cu 1/2 l de apă caldă şi se lasă să dea în fiert.
Se răstoarnă apoi peste, carn e, sau invers şi se fierb împreună pană carnea este gata.
între timp, se curăţă ţelina, se spală şi se taie în rondele groase de 1 cm apoi acestea se taie în sferturi şi se prăjesc în restul de untură.
Ţelina prăjită se adaugă la carnea cu sos, apoi se adaugă vin, zeama de lămaie, piper, sare, după gust, şi se lasă să mai fiarbă 10 min.
La servit se prepară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :