Statistics:
Visits: 898 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gem de caise sau de prune
Q: | Intreaba despre Gem de caise sau de prune |
Gemurile se prepara din fructe bine coapte. Fructele se curata de coaja si de samburi, se taie in bucati si se presara cu o parte din zaharul prevazut (300—400 g la 1 kg fructe curatate). Se amesteca cu o lingura de lemn prin rasturnare, de cateva ori si se lasa 2—3 ore sa iasa zeama din fructe.
Apoi fructele, asezate intr-o cratita smaltuita (fara plesnituri de email) sau intr-un vas din arama cositorita se pun la fiert pe plita sau pe ochiul de aragaz, pe care s-a pus mai intai un disc de tabla si peste el caramida sau teracota, pentru a proteja gemul sa nu se arda la fundul cratitei.
Se fierbe amestecand din cand in cand pana se ingroasa; atunci se adauga restul de zahar si se amesteca continuu pana ce acesta se topeste si dupa aceea se mai fierbe pana cand la incercare se constata ca este gata.
Apoi fructele, asezate intr-o cratita smaltuita (fara plesnituri de email) sau intr-un vas din arama cositorita se pun la fiert pe plita sau pe ochiul de aragaz, pe care s-a pus mai intai un disc de tabla si peste el caramida sau teracota, pentru a proteja gemul sa nu se arda la fundul cratitei.
Se fierbe amestecand din cand in cand pana se ingroasa; atunci se adauga restul de zahar si se amesteca continuu pana ce acesta se topeste si dupa aceea se mai fierbe pana cand la incercare se constata ca este gata.
Tag-uri: gem de caise, gem de prune, fructe |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :