FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 893
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Gem de caise sau de prune

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Gem de caise sau de prune

 Q:   Intreaba despre Gem de caise sau de prune       
Gem de caise sau de pruneGemurile se prepara din fructe bine coapte. Fructele se curata de coaja si de samburi, se taie in bucati si se presara cu o parte din zaharul prevazut (300—400 g la 1 kg fructe curatate). Se amesteca cu o lingura de lemn prin rasturnare, de cateva ori si se lasa 2—3 ore sa iasa zeama din fructe.

Apoi fructele, asezate intr-o cratita smaltuita (fara plesnituri de email) sau intr-un vas din arama cositorita se pun la fiert pe plita sau pe ochiul de aragaz, pe care s-a pus mai intai un disc de tabla si peste el caramida sau teracota, pentru a proteja gemul sa nu se arda la fundul cratitei.

Se fierbe amestecand din cand in cand pana se ingroasa; atunci se adauga restul de zahar si se amesteca continuu pana ce acesta se topeste si dupa aceea se mai fierbe pana cand la incercare se constata ca este gata.


Tag-uri: gem de caise, gem de prune, fructe



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :