Statistics:
Visits: 871 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Alivanca stramoseasca
Q: | Intreaba despre Alivanca stramoseasca |
Ingrediente:
Mălai 500 g, lapte 1 l, lapte bătut 1 l, unt 150 g, frunze de varză dulce, sare.
Mod de preparare:
Este reţeta alivancelor ce se mancau acum 300 de ani în Moldova şi Bucovina. Mălaiul se opăreşte cu lapte dulce. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu laptele bătut. Se toarnă pe deasupra 100 g unt topit şi sare şi se amestecă bine. Se ung cu unt un număr de 10 frunze de varză, se aşează pe aceste frunze alivanca, se acoperă cu alte frunze de varză, se turtesc cu mana astfel ca alivancile să nu fie mai groase de 2 cm. Se coc la cuptor, se despachetează şi se mănancă cu smantană, branza şi smantană sau cu jumări de ouă.
Mălai 500 g, lapte 1 l, lapte bătut 1 l, unt 150 g, frunze de varză dulce, sare.
Mod de preparare:
Este reţeta alivancelor ce se mancau acum 300 de ani în Moldova şi Bucovina. Mălaiul se opăreşte cu lapte dulce. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu laptele bătut. Se toarnă pe deasupra 100 g unt topit şi sare şi se amestecă bine. Se ung cu unt un număr de 10 frunze de varză, se aşează pe aceste frunze alivanca, se acoperă cu alte frunze de varză, se turtesc cu mana astfel ca alivancile să nu fie mai groase de 2 cm. Se coc la cuptor, se despachetează şi se mănancă cu smantană, branza şi smantană sau cu jumări de ouă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :