Statistics:
Visits: 904 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Alivanca de duminica
Q: | Intreaba despre Alivanca de duminica |
Ingrediente:
Mălai 150 g, gris 150 g, făină 80 g, lapte 1,5 l, branză de vaci 300 g, smantană 500 g, ouă 3 buc, zahăr 250 g, lămaie 50 g, unt 100 g, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, sare.
Mod de preparare:
Mălaiul şi grisul se opăresc cu lapte fiert, se amestecă 2- 3 min. şi se lasă să se răcească. Branza de vaci se amestecă cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, 75 g unt, răzătura de coajă de lămaie, 1 plic zahăr vanilat, sare, praf de copt stins în zeamă de lămaie, făina şi 150 g smantană. Această compoziţie se amestecă cu mălaiul şi grisul opărit, iar la sfarşit se adaugă albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu restul de unt şi se coace la început la un foc mai iute, iar după ce alivanca a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. Cand este gata, se taie în pătrate sau dreptunghiuri. Se servesc cu sos de smantană preparat din 350 g smantană, 100 g zahăr şi zahăr vanilat.
Mălai 150 g, gris 150 g, făină 80 g, lapte 1,5 l, branză de vaci 300 g, smantană 500 g, ouă 3 buc, zahăr 250 g, lămaie 50 g, unt 100 g, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, sare.
Mod de preparare:
Mălaiul şi grisul se opăresc cu lapte fiert, se amestecă 2- 3 min. şi se lasă să se răcească. Branza de vaci se amestecă cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, 75 g unt, răzătura de coajă de lămaie, 1 plic zahăr vanilat, sare, praf de copt stins în zeamă de lămaie, făina şi 150 g smantană. Această compoziţie se amestecă cu mălaiul şi grisul opărit, iar la sfarşit se adaugă albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu restul de unt şi se coace la început la un foc mai iute, iar după ce alivanca a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. Cand este gata, se taie în pătrate sau dreptunghiuri. Se servesc cu sos de smantană preparat din 350 g smantană, 100 g zahăr şi zahăr vanilat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :