FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 904
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Alivanca de duminica

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Alivanca de duminica

 Q:   Intreaba despre Alivanca de duminica       
Alivanca de duminicaIngrediente:

Mălai 150 g, gris 150 g, făină 80 g, lapte 1,5 l, branză de vaci 300 g, smantană 500 g, ouă 3 buc, zahăr 250 g, lămaie 50 g, unt 100 g, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, sare.

Mod de preparare:

Mălaiul şi grisul se opăresc cu lapte fiert, se amestecă 2- 3 min. şi se lasă să se răcească. Branza de vaci se amestecă cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, 75 g unt, răzătura de coajă de lămaie, 1 plic zahăr vanilat, sare, praf de copt stins în zeamă de lămaie, făina şi 150 g smantană. Această compoziţie se amestecă cu mălaiul şi grisul opărit, iar la sfarşit se adaugă albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu restul de unt şi se coace la început la un foc mai iute, iar după ce alivanca a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. Cand este gata, se taie în pătrate sau dreptunghiuri. Se servesc cu sos de smantană preparat din 350 g smantană, 100 g zahăr şi zahăr vanilat.


Tag-uri: malai, smantana, dulciuri, lamaie



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :