Statistics:
Visits: 1,504 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Alimentatia bogata in peste ajuta la dezvoltarea omului
Q: | Intreaba despre Alimentatia bogata in peste ajuta la dezvoltarea omului |
Biochimistii britanici au descoperit ca dezvoltarea omului se datoreaza in mare masura alimentatiei bogate in vitamina D2 si fosfor. Acestea ajuta la revitalizarea organismului si mai ales a celulelor nervoase, mai ales la iesirea din iarna.
Carnea de peste contine calciu, magneziu, fosfor, iod, fier, cupru si seleniu.
Pestele poate fi considerat un adevarat medicament naturist, elementele amintite fiind deosebit de importante in tratarea sau prevenirea unor boli care se pot declansa in momentele de dezechilibru fiziologic.
Primavera, toate tesuturile organismului au o adevarata carenta de aminoacizi esentiali, de saruri minerale mai rare (seleniu), dar mai ales vitaminele A, B1, B2 si D. Aceste vitamine si minerale se regasesc in cantitati mari in fibrele musculare ale pestilor i ar absobrtia lor este maxima in lunile aprilie si mai in emisfera nordica datorita specificului radiatiilor ultraviolete din aceasta perioada.
Calciul este vital in hipocalcemie, afectiuni ale suprarenalei, boli nervoase si ale sistemului osos, boli reumatice sau stomatologice.
Magneziul este important in toate procesele nervoase si endocrine, cat si in tratarea unor boli sau infectii de natura ginecologica.
Fosforul este compus al multor lipide , importante in vindecarea bolilor nervoase sau a tratarii lor.
Seleniul este considerat metalul cheie in tratarea bolilor coronariene si in prevenirea cancerizarii unor tesuturi.
Oamenii de stiinta au descoperit ca cei care consuma zilnic peste prezinta o crestere a eficacitatii scoartei cerebrale si nu in ultimul rand, pestele este un remediu foarte bun pentru depresie si pentru stari de anxietate.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net
Carnea de peste contine calciu, magneziu, fosfor, iod, fier, cupru si seleniu.
Pestele poate fi considerat un adevarat medicament naturist, elementele amintite fiind deosebit de importante in tratarea sau prevenirea unor boli care se pot declansa in momentele de dezechilibru fiziologic.
Primavera, toate tesuturile organismului au o adevarata carenta de aminoacizi esentiali, de saruri minerale mai rare (seleniu), dar mai ales vitaminele A, B1, B2 si D. Aceste vitamine si minerale se regasesc in cantitati mari in fibrele musculare ale pestilor i ar absobrtia lor este maxima in lunile aprilie si mai in emisfera nordica datorita specificului radiatiilor ultraviolete din aceasta perioada.
Calciul este vital in hipocalcemie, afectiuni ale suprarenalei, boli nervoase si ale sistemului osos, boli reumatice sau stomatologice.
Magneziul este important in toate procesele nervoase si endocrine, cat si in tratarea unor boli sau infectii de natura ginecologica.
Fosforul este compus al multor lipide , importante in vindecarea bolilor nervoase sau a tratarii lor.
Seleniul este considerat metalul cheie in tratarea bolilor coronariene si in prevenirea cancerizarii unor tesuturi.
Oamenii de stiinta au descoperit ca cei care consuma zilnic peste prezinta o crestere a eficacitatii scoartei cerebrale si nu in ultimul rand, pestele este un remediu foarte bun pentru depresie si pentru stari de anxietate.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net
Tag-uri: peste, magneziu, alimentatie, mancare, fosfor |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 March '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :