Statistics:
Visits: 814 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de dovlecei
Q: | Intreaba despre Crema de dovlecei |
Ingrediente:
Dovlecei 1 kg, ceapă 150 g, unt 150 g, făină 75 g, ouă 2 buc, lapte 150 ml, supă de oase 2 l, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se taie felii şi se căleşte în 100 g unt. Se adaugă făina şi după câteva minute se pun dovleceii tăiaţi felii şi se călesc împreună circa 10 min. Se sting cu supă de oase, se fierb 30 min., se pasează prin sită, se amestecă cu restul de supă şi se pune vasul din nou la foc. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu supă de oase şi se adaugă la cremă. La sfarşit se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cubuleţe, care se stropesc cu unt topit şi se rumenesc la cuptor. La servit, la fiecare porţie de cremă, se pune câte o cantitate de crutoane şi câte o linguriţă de unt.
Dovlecei 1 kg, ceapă 150 g, unt 150 g, făină 75 g, ouă 2 buc, lapte 150 ml, supă de oase 2 l, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se taie felii şi se căleşte în 100 g unt. Se adaugă făina şi după câteva minute se pun dovleceii tăiaţi felii şi se călesc împreună circa 10 min. Se sting cu supă de oase, se fierb 30 min., se pasează prin sită, se amestecă cu restul de supă şi se pune vasul din nou la foc. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu supă de oase şi se adaugă la cremă. La sfarşit se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cubuleţe, care se stropesc cu unt topit şi se rumenesc la cuptor. La servit, la fiecare porţie de cremă, se pune câte o cantitate de crutoane şi câte o linguriţă de unt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :