Statistics:
Visits: 803 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos alb dietetic II
Q: | Intreaba despre Sos alb dietetic II |
Ingrediente:
50 g unt, 50 g făină, 400 ml lapte sau zeamă de legume, sare.
Mod de preparare:
Făina se pune la uscat într-o tigaie, pe maşina de gătit sau în cuptorul cu uşa deschisă, amestecandu-se tot timpul, pană ce capătă o culoare gălbuie- aurie. Apoi se dizolvă cu lapte sau cu zeamă de la legumele fierte, se amestecă bine şi se lasă să dea in fiert 2- 3 min. Se potriveşte de sare, se strecoară în alt vas, se adaugă untul şi după preferinţă zeamă de lămaie, gălbenuşuri, sau o lingură de smantană.
Zeama de legume se prepară astfel: se pun la fiert 1- 2 cepe, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină - toate tăiate în felii - şi puţină sare. Se fierb 1 oră, după care se strecoară zeama folosindu-se la stins (dizolvat) făina pentru sos. Legumele fierte se pot trece prin sită, iar piureul obţinut poate înlocui făina la sos.
50 g unt, 50 g făină, 400 ml lapte sau zeamă de legume, sare.
Mod de preparare:
Făina se pune la uscat într-o tigaie, pe maşina de gătit sau în cuptorul cu uşa deschisă, amestecandu-se tot timpul, pană ce capătă o culoare gălbuie- aurie. Apoi se dizolvă cu lapte sau cu zeamă de la legumele fierte, se amestecă bine şi se lasă să dea in fiert 2- 3 min. Se potriveşte de sare, se strecoară în alt vas, se adaugă untul şi după preferinţă zeamă de lămaie, gălbenuşuri, sau o lingură de smantană.
Zeama de legume se prepară astfel: se pun la fiert 1- 2 cepe, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină - toate tăiate în felii - şi puţină sare. Se fierb 1 oră, după care se strecoară zeama folosindu-se la stins (dizolvat) făina pentru sos. Legumele fierte se pot trece prin sită, iar piureul obţinut poate înlocui făina la sos.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :