Statistics:
Visits: 630 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Salata de boeuf
Q: | Intreaba despre Salata de boeuf |
Ingrediente
Cartofi 1 kg, carne de vacă 500 g, morcovi 300 g, castraveţi în oţet 300 g, mazăre verde (conservă) 350 g, gogoşari în oţet 300 g, ulei 300 g, ouă 2 buc, lămâie 100 g, muştar 40 g, piper, sare.
Mod de preparare
Carnea se fierbe în apă cu sare, spumându-se cât este necesar la începutul fierberii. îndată ce carnea este fiartă, se lasă să se răcească şi se taie cuburi. Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se taie cubuleţe. Morcovii se fierb separat şi se taie cubuleţe. Castraveţii se curăţă de coajă, se taie ştraifuri, se scot seminţele şi apoi se taie cuburi. Mazărea se scurge de zeamă şi se trece sub un jet de apă. Gogoşarii se taie cubuleţe. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se pun gălbenu şurile într-un castron, se adaugă puţină apă şi puţină sare, apoi se pune puţin ulei şi se amestecă puţin cu o lingură de lemn. Se dă castronul la frig timp de 20—30 min., apoi se reia amestecatul pînă ce se încorporează tot uleiul pus picătură cu picătură. Se acreşte maioneza cu zeamă de lămîie şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. In cazul în care maioneza s-a tăiat, se pune în alt castron puţină maioneză tăiată, se adaugă puţină apă şi se amestecă din nou, adăugîndu-se cîte puţin din maioneza tăiată pînă la epuizarea ei. In cazul în care maioneza se taie din nou atunci se pune într-un castron un gălbenuş cu puţină apă rece, se amestecă cu puţină maioneză tăiată, se lasă să stea la rece şi apoi se continuă amestecatul şi încorporarea maionezei tăiate, până ce toată maioneza a fost refăcută. Se amestecă carnea, legumele, muştarul cu două treimi din cantitatea de maioneză, se aranjează salata pe un platou şi se decorează cu restul de maioneză.
sursa imaginii: freeschoolclipart.com
Cartofi 1 kg, carne de vacă 500 g, morcovi 300 g, castraveţi în oţet 300 g, mazăre verde (conservă) 350 g, gogoşari în oţet 300 g, ulei 300 g, ouă 2 buc, lămâie 100 g, muştar 40 g, piper, sare.
Mod de preparare
Carnea se fierbe în apă cu sare, spumându-se cât este necesar la începutul fierberii. îndată ce carnea este fiartă, se lasă să se răcească şi se taie cuburi. Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se taie cubuleţe. Morcovii se fierb separat şi se taie cubuleţe. Castraveţii se curăţă de coajă, se taie ştraifuri, se scot seminţele şi apoi se taie cuburi. Mazărea se scurge de zeamă şi se trece sub un jet de apă. Gogoşarii se taie cubuleţe. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se pun gălbenu şurile într-un castron, se adaugă puţină apă şi puţină sare, apoi se pune puţin ulei şi se amestecă puţin cu o lingură de lemn. Se dă castronul la frig timp de 20—30 min., apoi se reia amestecatul pînă ce se încorporează tot uleiul pus picătură cu picătură. Se acreşte maioneza cu zeamă de lămîie şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. In cazul în care maioneza s-a tăiat, se pune în alt castron puţină maioneză tăiată, se adaugă puţină apă şi se amestecă din nou, adăugîndu-se cîte puţin din maioneza tăiată pînă la epuizarea ei. In cazul în care maioneza se taie din nou atunci se pune într-un castron un gălbenuş cu puţină apă rece, se amestecă cu puţină maioneză tăiată, se lasă să stea la rece şi apoi se continuă amestecatul şi încorporarea maionezei tăiate, până ce toată maioneza a fost refăcută. Se amestecă carnea, legumele, muştarul cu două treimi din cantitatea de maioneză, se aranjează salata pe un platou şi se decorează cu restul de maioneză.
sursa imaginii: freeschoolclipart.com
Tag-uri: salata, boeuf, carne, vaca, castraveti |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :