Statistics:
Visits: 671 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Salata de boeuf
Q: | Intreaba despre Salata de boeuf |
Ingrediente
Cartofi 1 kg, carne de vacă 500 g, morcovi 300 g, castraveÅ£i în oÅ£et 300 g, mazăre verde (conserÂvă) 350 g, gogoÅŸari în oÅ£et 300 g, ulei 300 g, ouă 2 buc, lămâie 100 g, muÅŸtar 40 g, piper, sare.
Mod de preparare
Carnea se fierbe în apă cu sare, spumându-se cât este neceÂsar la începutul fierberii. îndată ce carnea este fiartă, se lasă să se răcească ÅŸi se taie cuburi. Cartofii se fierb în coajă, se cuÂrăţă ÅŸi se taie cubuleÅ£e. Morcovii se fierb separat ÅŸi se taie cubuleÅ£e. CastraveÅ£ii se curăţă de coajă, se taie ÅŸtraifuri, se scot seminÅ£ele ÅŸi apoi se taie cuburi. Mazărea se scurge de zeamă ÅŸi se trece sub un j et de apă. GogoÅŸarii se taie cubuleÅ£e. Se separă gălbenuÅŸurile de albuÅŸuri. Se pun gălbenuÅŸurile într-un castron, se adaugă puÅ£ină apă ÅŸi puÅ£ină sare, apoi se pune puÅ£in ulei ÅŸi se amestecă puÅ£in cu o lingură de lemn. Se dă castronul la frig timp de 20—30 min., apoi se reia amestecatul pînă ce se înÂcorporează tot uleiul pus picătură cu picătură. Se acreÅŸte maioÂneza cu zeamă de lămîie ÅŸi se potriveÅŸte gustul cu sare ÅŸi piper. In cazul în care maioneza s-a tăiat, se pune în alt castron puÂÅ£ină maioneză tăiată, se adaugă puÅ£ină apă ÅŸi se amestecă din nou, adăugîndu-se cîte puÅ£in din maioneza tăiată pînă la epuiÂzarea ei. In cazul în care maioneza se taie din nou atunci se pune într-un castron un gălbenuÅŸ cu puÅ£ină apă rece, se amesÂtecă cu puÅ£ină maioneză tăiată, se lasă să stea la rece ÅŸi apoi se continuă amestecatul ÅŸi încorporarea maionezei tăiate, până ce toată maioneza a fost refăcută. Se amestecă carnea, legumele, muÅŸtarul cu două treimi din cantitatea de maioneză, se aranÂjează salata pe un platou ÅŸi se decorează cu restul de maioÂneză.
sursa imaginii: freeschoolclipart.com
Cartofi 1 kg, carne de vacă 500 g, morcovi 300 g, castraveÅ£i în oÅ£et 300 g, mazăre verde (conserÂvă) 350 g, gogoÅŸari în oÅ£et 300 g, ulei 300 g, ouă 2 buc, lămâie 100 g, muÅŸtar 40 g, piper, sare.
Mod de preparare
Carnea se fierbe în apă cu sare, spumându-se cât este neceÂsar la începutul fierberii. îndată ce carnea este fiartă, se lasă să se răcească ÅŸi se taie cuburi. Cartofii se fierb în coajă, se cuÂrăţă ÅŸi se taie cubuleÅ£e. Morcovii se fierb separat ÅŸi se taie cubuleÅ£e. CastraveÅ£ii se curăţă de coajă, se taie ÅŸtraifuri, se scot seminÅ£ele ÅŸi apoi se taie cuburi. Mazărea se scurge de zeamă ÅŸi se trece sub un j et de apă. GogoÅŸarii se taie cubuleÅ£e. Se separă gălbenuÅŸurile de albuÅŸuri. Se pun gălbenuÅŸurile într-un castron, se adaugă puÅ£ină apă ÅŸi puÅ£ină sare, apoi se pune puÅ£in ulei ÅŸi se amestecă puÅ£in cu o lingură de lemn. Se dă castronul la frig timp de 20—30 min., apoi se reia amestecatul pînă ce se înÂcorporează tot uleiul pus picătură cu picătură. Se acreÅŸte maioÂneza cu zeamă de lămîie ÅŸi se potriveÅŸte gustul cu sare ÅŸi piper. In cazul în care maioneza s-a tăiat, se pune în alt castron puÂÅ£ină maioneză tăiată, se adaugă puÅ£ină apă ÅŸi se amestecă din nou, adăugîndu-se cîte puÅ£in din maioneza tăiată pînă la epuiÂzarea ei. In cazul în care maioneza se taie din nou atunci se pune într-un castron un gălbenuÅŸ cu puÅ£ină apă rece, se amesÂtecă cu puÅ£ină maioneză tăiată, se lasă să stea la rece ÅŸi apoi se continuă amestecatul ÅŸi încorporarea maionezei tăiate, până ce toată maioneza a fost refăcută. Se amestecă carnea, legumele, muÅŸtarul cu două treimi din cantitatea de maioneză, se aranÂjează salata pe un platou ÅŸi se decorează cu restul de maioÂneză.
sursa imaginii: freeschoolclipart.com
Tag-uri: salata, boeuf, carne, vaca, castraveti |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :