FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 658
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Salata de boeuf

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Salata de boeuf

 Q:   Intreaba despre Salata de boeuf       
Salata de boeuf Ingrediente

Cartofi 1 kg, carne de vacă 500 g, morcovi 300 g, castraveţi în oţet 300 g, mazăre verde (conser­vă) 350 g, gogoşari în oţet 300 g, ulei 300 g, ouă 2 buc, lămâie 100 g, muştar 40 g, piper, sare.

Mod de preparare

Carnea se fierbe în apă cu sare, spumându-se cât este nece­sar la începutul fierberii. îndată ce carnea este fiartă, se lasă să se răcească şi se taie cuburi. Cartofii se fierb în coajă, se cu­răţă şi se taie cubuleţe. Morcovii se fierb separat şi se taie cubuleţe. Castraveţii se curăţă de coajă, se taie ştraifuri, se scot seminţele şi apoi se taie cuburi. Mazărea se scurge de zeamă şi se trece sub un j et de apă. Gogoşarii se taie cubuleţe. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se pun gălbenuşurile într-un castron, se adaugă puţină apă şi puţină sare, apoi se pune puţin ulei şi se amestecă puţin cu o lingură de lemn. Se dă castronul la frig timp de 20—30 min., apoi se reia amestecatul pînă ce se în­corporează tot uleiul pus picătură cu picătură. Se acreşte maio­neza cu zeamă de lămîie şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. In cazul în care maioneza s-a tăiat, se pune în alt castron pu­ţină maioneză tăiată, se adaugă puţină apă şi se amestecă din nou, adăugîndu-se cîte puţin din maioneza tăiată pînă la epui­zarea ei. In cazul în care maioneza se taie din nou atunci se pune într-un castron un gălbenuş cu puţină apă rece, se ames­tecă cu puţină maioneză tăiată, se lasă să stea la rece şi apoi se continuă amestecatul şi încorporarea maionezei tăiate, până ce toată maioneza a fost refăcută. Se amestecă carnea, legumele, muştarul cu două treimi din cantitatea de maioneză, se aran­jează salata pe un platou şi se decorează cu restul de maio­neză.

sursa imaginii: freeschoolclipart.com


Tag-uri: salata, boeuf, carne, vaca, castraveti



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 April '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :