Statistics:
Visits: 767 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Potarniche cu varza calita
Q: | Intreaba despre Potarniche cu varza calita |
Ingrediente:
Potarnichi 3 buc, slănină 100 g, foi de viţă 25-30 buc, unt 100 g, varză acră 2,5 kg, roşii 500 g, ulei 150 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Potarnichile se curăţă de pene, fără a se opări, se trec printr-o flacără, se scot intestinele, se spală, se şterg, se freacă cu sare, se învelesc cu felii subţiri de slănină (piepturile şi pulpele), iar pe deasupra se învelesc cu foi de viţă, care se leagă cu aţă de cusut, se ung cu unt, se aşează într-o tavă, pe cateva şipculiţe din lemn şi se frig la un foc potrivit. Cand sunt gata, se scot din cuptor şi se taie în două. Se desfac foile de varză, se lasă cateva ore în apă rece, se scurg, se taie faşii subţiri, se storc bine de zeamă şi se călesc în ulei. Se adaugă piper boabe şi din cand în când se adaugă cate o lingură de apă. Se aşează deasupra roşiile tăiate în două şi se dă vasul la cuptor timp de 30 min. La servit, la fiecare jumătate de potarniche, se pune o cantitate de varză călită şi sos.
Potarnichi 3 buc, slănină 100 g, foi de viţă 25-30 buc, unt 100 g, varză acră 2,5 kg, roşii 500 g, ulei 150 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Potarnichile se curăţă de pene, fără a se opări, se trec printr-o flacără, se scot intestinele, se spală, se şterg, se freacă cu sare, se învelesc cu felii subţiri de slănină (piepturile şi pulpele), iar pe deasupra se învelesc cu foi de viţă, care se leagă cu aţă de cusut, se ung cu unt, se aşează într-o tavă, pe cateva şipculiţe din lemn şi se frig la un foc potrivit. Cand sunt gata, se scot din cuptor şi se taie în două. Se desfac foile de varză, se lasă cateva ore în apă rece, se scurg, se taie faşii subţiri, se storc bine de zeamă şi se călesc în ulei. Se adaugă piper boabe şi din cand în când se adaugă cate o lingură de apă. Se aşează deasupra roşiile tăiate în două şi se dă vasul la cuptor timp de 30 min. La servit, la fiecare jumătate de potarniche, se pune o cantitate de varză călită şi sos.
Tag-uri: potarnichi, unt, varza acra, rosii |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :