FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 731
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Piftie de pasare I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Piftie de pasare I

 Q:   Intreaba despre Piftie de pasare I       
Piftie de pasare I Pasărea tăiată (cocoş sau alte păsări) se curăţă, se spintecă, se scot intestinele, se spală bine şi se pune intr-o oală cu apă rece. Se lasă pe foc pană cand este gata să dea in fiert şi se ridică spuma.

Se trage oala de pe foc, se scoate carnea, se spală de spumă şi se pune intr-un vas curat cu apă rece şi puţină sare. După ce a dat in fiert se mai adună spuma şi se lasă să fiarbă lent.

Dacă pasărea este bătrană, se adaugă legumele şi ceapa după ce carnea este pe jumătate fiartă (1—2 cepe, 1/2 ţelină, 1 morcov, cateva boabe de piper şi o foaie de dafin).

Dacă carnea s-a fiert, se scoate din zeamă, iar zeama se mai lasă să scad ă prin fierbere, pană cand la proba de incercare se va lega (ancercarea se face punand o lingură de zeamă la răcit, dacă nu se intăreşte atunci ori se mai fierbe zeama pană mai scade, ori se adaugă 20—40 g de gelatină la 1 L de zeamă).

Intre timp, se indepărtează oasele, iar carnea se taie in bucăţi sau felii, care se pun in forme sau in farfurii adanci, aşezand feliile de piept deasupra. Se decorează cu felii de morcov fiert, frunze de pătrunjel verde şi cu felii de ou fiert.

Se toarnă deasupra zeama strecurată şi potrivită de sare şi usturoi şi se lasă să se inchege la rece. Se serveşte cu felii de lămaie sau cu salată de sfeclă cu hrean.


Tag-uri: piftie, pasare, hrean



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :