Statistics:
Visits: 731 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piftie de pasare I
Q: | Intreaba despre Piftie de pasare I |
Pasărea tăiată (cocoş sau alte păsări) se curăţă, se spintecă, se scot intestinele, se spală bine şi se pune intr-o oală cu apă rece. Se lasă pe foc pană cand este gata să dea in fiert şi se ridică spuma.
Se trage oala de pe foc, se scoate carnea, se spală de spumă şi se pune intr-un vas curat cu apă rece şi puţină sare. După ce a dat in fiert se mai adună spuma şi se lasă să fiarbă lent.
Dacă pasărea este bătrană, se adaugă legumele şi ceapa după ce carnea este pe jumătate fiartă (1—2 cepe, 1/2 ţelină, 1 morcov, cateva boabe de piper şi o foaie de dafin).
Dacă carnea s-a fiert, se scoate din zeamă, iar zeama se mai lasă să scad ă prin fierbere, pană cand la proba de incercare se va lega (ancercarea se face punand o lingură de zeamă la răcit, dacă nu se intăreşte atunci ori se mai fierbe zeama pană mai scade, ori se adaugă 20—40 g de gelatină la 1 L de zeamă).
Intre timp, se indepărtează oasele, iar carnea se taie in bucăţi sau felii, care se pun in forme sau in farfurii adanci, aşezand feliile de piept deasupra. Se decorează cu felii de morcov fiert, frunze de pătrunjel verde şi cu felii de ou fiert.
Se toarnă deasupra zeama strecurată şi potrivită de sare şi usturoi şi se lasă să se inchege la rece. Se serveşte cu felii de lămaie sau cu salată de sfeclă cu hrean.
Se trage oala de pe foc, se scoate carnea, se spală de spumă şi se pune intr-un vas curat cu apă rece şi puţină sare. După ce a dat in fiert se mai adună spuma şi se lasă să fiarbă lent.
Dacă pasărea este bătrană, se adaugă legumele şi ceapa după ce carnea este pe jumătate fiartă (1—2 cepe, 1/2 ţelină, 1 morcov, cateva boabe de piper şi o foaie de dafin).
Dacă carnea s-a fiert, se scoate din zeamă, iar zeama se mai lasă să scad ă prin fierbere, pană cand la proba de incercare se va lega (ancercarea se face punand o lingură de zeamă la răcit, dacă nu se intăreşte atunci ori se mai fierbe zeama pană mai scade, ori se adaugă 20—40 g de gelatină la 1 L de zeamă).
Intre timp, se indepărtează oasele, iar carnea se taie in bucăţi sau felii, care se pun in forme sau in farfurii adanci, aşezand feliile de piept deasupra. Se decorează cu felii de morcov fiert, frunze de pătrunjel verde şi cu felii de ou fiert.
Se toarnă deasupra zeama strecurată şi potrivită de sare şi usturoi şi se lasă să se inchege la rece. Se serveşte cu felii de lămaie sau cu salată de sfeclă cu hrean.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :