FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,030
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pastrarea cartofilor pentru iarna

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pastrarea cartofilor pentru iarna

 Q:   Intreaba despre Pastrarea cartofilor pentru iarna       
Pastrarea cartofilor pentru iarna Cartofii pentru iarna se cumpara la sfarsitul lunii septembrie sau la inceputul lunii octombrie, cand timpul incepe sa se raceasca. Cantitatea necesara pentru o familie compusa din 4—5 persoane este de 120—150 kg cartofi. Pentru pastrat mai mult timp se prefera cartofii sapunari care sunt mai rezistenti.

Ei se conserva intr-un loc uscat si la o temperatura potrivita, in asa fel incat sa nu inghete, dar nici sa nu incolteasca. Cartofii, odata ce au ingetat, nu se mai pot folosi, deoarece se innegresc si se strica.

Daca in camara sau in pivnita (unde se aseaza cartofii) este prea multa lumina, se recomanda ca la fereastra sa se aseze hartie albastra deoarece ei trebuie pastrati la intuneric.

Cartofii se pun la pastrat in pivnita sau la camara asezati in lazi, care se fixeaza pe caramizi sau pe bucati de lemn pentru a asigura un spatiu de aerisire de 10—15 cm. Se lasa aceeasi distanta si de la perete, iar in cazul cand se aseaza in ladite mai mici, distanta dintre acestea trebuie sa fie tot de 10—15 cm pentru a permite o buna aerisire.

Se recomanda sa se consume intai cartofii din fundul lazii, fâcand o gaura in partea de jos. In felul acesta cartofii de deasupra se rostogolesc in jos, isi schimba pozitia continuu si nu incoltesc prea repede.

Cartofii se controleaza in timpul iernii, inlaturand pe cei stricati si rupand mugurii de la cei care incep sa incolteasca. Iarna, cand sunt geruri mari, cartofii se acopera cu saci grosi pentru a-i feri de inghet.


Tag-uri: cartofi, pastrarea cartofilor, iarnaCategorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :