Statistics:
Visits: 1,340 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastrarea cartofilor
Q: | Intreaba despre Pastrarea cartofilor |
Cartofii, dupa ce sunt scosi din pamant, se lasa 2—3 zile sa se zvante, intorcandu-se din cand in cand, iar seara se strang si se acopera, ca sa fie feriti de eventuala bruma sau de vantul aspru.
Dupa aceea se sorteaza si numai cei intregi si sanatosi se pastreaza.
Cartofii se pastreaza cel mai bine in pivnita uscata si racoroasa, asezati pe gratare de lemn fixate pe picioare scurte din lemn sau pe caramizi pentru a avea dedesubt un spatiu liber de 10—15 cm, ca sa nu stea direct pe ciment sau pe podea, avand si o buna aerisire.
Cartofii pot fi pastrati si in camara sau in balcoane, pusi in ladite sau in cutii de carton, avand grija sa nu inghete.
Dupa aceea se sorteaza si numai cei intregi si sanatosi se pastreaza.
Cartofii se pastreaza cel mai bine in pivnita uscata si racoroasa, asezati pe gratare de lemn fixate pe picioare scurte din lemn sau pe caramizi pentru a avea dedesubt un spatiu liber de 10—15 cm, ca sa nu stea direct pe ciment sau pe podea, avand si o buna aerisire.
Cartofii pot fi pastrati si in camara sau in balcoane, pusi in ladite sau in cutii de carton, avand grija sa nu inghete.
Tag-uri: pastrarea cartofilor, cartofi, ladite |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :