Statistics:
Visits: 777 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pacea din picioarele de vitel fierte
Q: | Intreaba despre Pacea din picioarele de vitel fierte |
Ingrediente
Picioare de viţel, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, sare, oţet.
Pentru sos: 100 g untură, 100 g făină, 30 ml oţet, 2-3 ouă, usturoi, eventual nucşoară, sare, piper pisat.
Mod de preparare
Cele patru picioare de viÅ£el se taie pană la genunchi, se curăţă de tendoane, se spală, se opăresc ÅŸi se pun la fiert cu apă ÅŸi sare. După ce au dat în fiert se curăţă de spumă, apoi se adaugă zarzavat de supă, penÂtru gust, ÅŸi se fierbe pană ce carnea se desprinde de pe oase. Se ia vasul de pe foc, se alege carnea ÅŸi se taie în pătrăţele, iar zeama se strecoară în alt vas.
Intre timp, se pune untură într-o cratiţă pe foc, se adaugă f ăina, se căleÅŸte pană se îngălbeneÅŸte puÅ£in, se stinge cu supă (zeamă strecurată) ÅŸi oÅ£et, ÅŸi după ce s-a amestecat bine ca să nu rămană cocoloaÅŸe se mai amestecă în timp ce mai fierbe 5-6 min, după care se adaugă gălbenuÅŸuÂrile, usturoi pisat ÅŸi sare, după gust. Se mai lasă să fiarbă pană se îngroaşă ca ciulamaua, se adaugă carnea tăiată ÅŸi se mai lasă să fiarbă 3-5 min.
Se serveşte caldă, presărată cu nucşoară sau numai cu piper pisat.
Picioare de viţel, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, sare, oţet.
Pentru sos: 100 g untură, 100 g făină, 30 ml oţet, 2-3 ouă, usturoi, eventual nucşoară, sare, piper pisat.
Mod de preparare
Cele patru picioare de viÅ£el se taie pană la genunchi, se curăţă de tendoane, se spală, se opăresc ÅŸi se pun la fiert cu apă ÅŸi sare. După ce au dat în fiert se curăţă de spumă, apoi se adaugă zarzavat de supă, penÂtru gust, ÅŸi se fierbe pană ce carnea se desprinde de pe oase. Se ia vasul de pe foc, se alege carnea ÅŸi se taie în pătrăţele, iar zeama se strecoară în alt vas.
Intre timp, se pune untură într-o cratiţă pe foc, se adaugă f ăina, se căleÅŸte pană se îngălbeneÅŸte puÅ£in, se stinge cu supă (zeamă strecurată) ÅŸi oÅ£et, ÅŸi după ce s-a amestecat bine ca să nu rămană cocoloaÅŸe se mai amestecă în timp ce mai fierbe 5-6 min, după care se adaugă gălbenuÅŸuÂrile, usturoi pisat ÅŸi sare, după gust. Se mai lasă să fiarbă pană se îngroaşă ca ciulamaua, se adaugă carnea tăiată ÅŸi se mai lasă să fiarbă 3-5 min.
Se serveşte caldă, presărată cu nucşoară sau numai cu piper pisat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :