Statistics:
Visits: 816 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Oua asezate in gogoasa de cartofi
Q: | Intreaba despre Oua asezate in gogoasa de cartofi |
Ingrediente:
6 ouă, 1/2 kg cartofi, 1- 2 gălbenuşuri, 50 g caşcaval, 30 g unt, sare, 1 lingură făină.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Cand sunt fierţi se scurg, se trec prin sită sau se sfăramă cu telul în vasul în care au fiert. Se adaugă untul topit, gălbenuşurile unul cate unul şi făina, sare, caşcavalul ras şi se amestecă. Piureul obţinut se împarte în 6 porţii din care se formează gogoşi cărora li se dă apoi forma unei ceşti de cafea. Se aşează într-o tavă unsă şi se introduc în cuptor ca să se usuce şi să se rumenească puţin. Se scot apoi de la cuptor şi în fiecare ceşcuţă de cartofi se toarnă cate un ou crud, după care se introduc din nou în cuptor ca să se coaguleze oale. Se servesc fierbinţi, cu sos to-mat, după preferinţă.
6 ouă, 1/2 kg cartofi, 1- 2 gălbenuşuri, 50 g caşcaval, 30 g unt, sare, 1 lingură făină.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Cand sunt fierţi se scurg, se trec prin sită sau se sfăramă cu telul în vasul în care au fiert. Se adaugă untul topit, gălbenuşurile unul cate unul şi făina, sare, caşcavalul ras şi se amestecă. Piureul obţinut se împarte în 6 porţii din care se formează gogoşi cărora li se dă apoi forma unei ceşti de cafea. Se aşează într-o tavă unsă şi se introduc în cuptor ca să se usuce şi să se rumenească puţin. Se scot apoi de la cuptor şi în fiecare ceşcuţă de cartofi se toarnă cate un ou crud, după care se introduc din nou în cuptor ca să se coaguleze oale. Se servesc fierbinţi, cu sos to-mat, după preferinţă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :