Statistics:
Visits: 1,447 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru gem de piersici
Q: | Intreaba despre O reteta pentru gem de piersici |
Ingrediente
2 kg piersici curatate de coaja si samburi, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Piersicile pot fi albe sau rosii. Cele albe sunt moi si fierb mai usor, cele rosii sunt mai tari, au o aroma mai pronuntata si o culoare foarte frumoasa. Se aseaza zaharul intr-un vas, se adauga fructele, apoi se lasa acoperit la rece.
A doua zi se aseaza la un foc tare sa fiarba, procedand in continuare ca la gemul de caise.
Cand gemul se prepara din piersici rosii si daca dupa 30 minute de cand fierbe in clocote sunt inca tari, se adauga un sfert sau chiar jumatate de pahar de apa si se lasa sa fiarba pana ce fructele sunt mai bine fierte si gemul s-a legat.
Se da vasul jos de pe foc, se toarna fierbinte in borcane si cand s-a racit se leaga si se aseaza la pastrat.
2 kg piersici curatate de coaja si samburi, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Piersicile pot fi albe sau rosii. Cele albe sunt moi si fierb mai usor, cele rosii sunt mai tari, au o aroma mai pronuntata si o culoare foarte frumoasa. Se aseaza zaharul intr-un vas, se adauga fructele, apoi se lasa acoperit la rece.
A doua zi se aseaza la un foc tare sa fiarba, procedand in continuare ca la gemul de caise.
Cand gemul se prepara din piersici rosii si daca dupa 30 minute de cand fierbe in clocote sunt inca tari, se adauga un sfert sau chiar jumatate de pahar de apa si se lasa sa fiarba pana ce fructele sunt mai bine fierte si gemul s-a legat.
Se da vasul jos de pe foc, se toarna fierbinte in borcane si cand s-a racit se leaga si se aseaza la pastrat.
Tag-uri: gem, piersici, gem de piersici |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :