FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 961
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O reteta pentru caise zaharisite

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

O reteta pentru caise zaharisite

 Q:   Intreaba despre O reteta pentru caise zaharisite       
O reteta pentru caise zaharisiteIngrediente

2 kg caise, 1 kg zahar, 1 1 apa.

Mod de preparare

Caisele se aleg bine coapte si sanatoase, se spala, se rup in doua, se scot sâmburii si se aseaza pe o planseta sa se scurga bine de apa. Zaharul cu apa se aseaza intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba pana ce se obtine un sirop subtire, mai putin legat decat cel pentru dulceata.

Se introduc caisele si se lasa pe foc pana ce incepe sa fiarba cand se retrage vasul si se lasa sa se raceasca. A doua zi se scot caisele pe o strecuratoare, iar siropul se lasa pe foc sa fiarba pana ce este bine legat ca pentru dulceata si se adauga caisele.

Se lasa pe foc sa dea in doua-trei clocote, cand se retrage din nou vasul. In ziua urmatoare se scot din nou caisele pe o strecuratoare, si se lasa sa se scurga bine siropul, apoi se aseaza una câte una pe o planseta la uscat (la soare sau pe o tava in cuptorul cald).

Daca sunt aproape uscate se trec prin zahar tos si se lasa sa se usuce bine. Siropul in care se leaga fructele se poate folosi la alt rand de caise sau la prepararea marmeladei, gem etc.


Tag-uri: caise zaharisite, zahar, apa



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :