FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 525
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Marmelada de mere, de pere sau de prune

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Marmelada de mere, de pere sau de prune

 Q:   Intreaba despre Marmelada de mere, de pere sau de prune       
Marmelada de mere, de pere sau de prune La 1 kg de fructe (dupa ce au fost curatate) se adauga 200-400 g zahar.
Fructele trebuie sa fie bine coapte. Partile lovite sau alterate ale acestora se inlatura. Merele, gutuile sau perele se curata de coaja si de samburi, iar la prune se scot numai samburii.

Se dau fructele prin masina de tocat, se pun la fiert intr-o cratita sau intr-un cazan de arama cositorit care are un volum de 2 ori mai mare fata de cel al fructelor. Vasul cu fructe nu se pune la fiert direct pe plita sau pe ochiul unde bate flacara.

Pe ochiul aragazului se pune un disc de tabla groasa si peste el una sau doua caramizi atat cat sa stea cratita cu marmelada bine. Dupa ce marmelada a dat in fiert se micsoreaza focul si in tot timpul fierberii se amesteca continuu cu o lopatica de lemn, cu coada lunga.

Du pa ce marmelada incepe sa se ingroase si din ea sar stropi mari, se adauga zaharul amestecandu-se insistent pe fundul cratitei, fiindca dupa ce s-a adaugat zaharul, daca o clipa nu se amesteca, marmelada poate sa se prinda, arzandu-se la fund.

Dupa ce zaharul s-a topit, se mai tine marmelada pe foc pana cand la incercare se constata ca este gata. Pentru aceasta se ia o lingurita de marmelada si se pune pe o farfurioara rece, lasandu-se sa se raceasca putin; daca marmelada se incheaga fara sa lase zeama subtire in jur si are un aspect lucios, inseamna ca se poate lua de pe foc.

Marmelada se pune fierbinte in borcane incalzite bine din timp, apoi se aseaza intr-o tava de tabla si se introduce in cuptorul potrivit de incalzit si se tine cateva ore pana prinde o pelicula mai tare deasupra.

Se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se acopera borcanele cu celofan ud si se leaga cu sfoara uda.


Tag-uri: marmelada, mere, pere, prune



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :