Statistics:
Visits: 868 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lichior de cafea
Q: | Intreaba despre Lichior de cafea |
Ingrediente
1 l alcool, 1 kg zahar,1 I apa, 200 g cafea macinata, 1/2 baton vanilie sau 1 plic de zahar vanilat.
Mod de preparare
Se prepara cafea filtru in care se adauga zaharul, vanilia si se amesteca pana se dizolva.
Dupa ce s-a racit se toarna siropul de cafea peste alcool, se pune la sticle, se astupa ermetic si dupa cateva zile se filtreaza astfel:
se asaza palnia deasupra sticlei, se pune in ea tifonul in doua si un strat subtire de vata si se toarna lichiorul putin cate putin pana se scurge tot.
Sticlele se astupa cu dopuri si se pastreaza in camara sau in pivnita.
1 l alcool, 1 kg zahar,1 I apa, 200 g cafea macinata, 1/2 baton vanilie sau 1 plic de zahar vanilat.
Mod de preparare
Se prepara cafea filtru in care se adauga zaharul, vanilia si se amesteca pana se dizolva.
Dupa ce s-a racit se toarna siropul de cafea peste alcool, se pune la sticle, se astupa ermetic si dupa cateva zile se filtreaza astfel:
se asaza palnia deasupra sticlei, se pune in ea tifonul in doua si un strat subtire de vata si se toarna lichiorul putin cate putin pana se scurge tot.
Sticlele se astupa cu dopuri si se pastreaza in camara sau in pivnita.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :