Statistics:
Visits: 1,049 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Drob de ficatei de pasare in cesti
Q: | Intreaba despre Drob de ficatei de pasare in cesti |
Ingrediente
500 g ficatei, 2-3 oua, 1 lingura smantana, verdeata.
Mod de preparare
Se spala bine ficateii si se aseaza in apa clocotita la fiert fara sare. Dupa 5 minute se scurg printr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt cu un cutit. Se amesteca cu 2—3 oua, o lingura smantana si multa verdeata (marar, patrunjel ceapa verde) tocate marunt.
Se ung cu unt cateva cesti de ceai, se pune in fiecare cate o lingurita de verdeata (patrunjel, marar tocat fin). Se intorc cestile in asa fel incat interiorul sa se tapeteze bine cu verdeata. Plusul de verdeata se scutura usor. Pe fundul fiecarei cesti se pune cate un ou crud, iar deasupra se aseaza 1-2 linguri de tocatura, se apasa cu o lingura si se netezeste usor.
Ceasca nu se umple, deoarece peste tocatura mai trebuie sa incapa un ou crud. Cestile astfel umplute se infasoara fiecare in cate o hartie si se aseaza intr-o cratita cu apa pe fundul careia se asterne un servet impaturit.
Se acopera cratita cu un capac si se aseaza la un foc mic sa fiarba incet. Cand oul de deasupra s-a inchegat se trage vasul de pe foc. Drobul se scoate din cesti numai inainte de a-l servi la masa.
500 g ficatei, 2-3 oua, 1 lingura smantana, verdeata.
Mod de preparare
Se spala bine ficateii si se aseaza in apa clocotita la fiert fara sare. Dupa 5 minute se scurg printr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt cu un cutit. Se amesteca cu 2—3 oua, o lingura smantana si multa verdeata (marar, patrunjel ceapa verde) tocate marunt.
Se ung cu unt cateva cesti de ceai, se pune in fiecare cate o lingurita de verdeata (patrunjel, marar tocat fin). Se intorc cestile in asa fel incat interiorul sa se tapeteze bine cu verdeata. Plusul de verdeata se scutura usor. Pe fundul fiecarei cesti se pune cate un ou crud, iar deasupra se aseaza 1-2 linguri de tocatura, se apasa cu o lingura si se netezeste usor.
Ceasca nu se umple, deoarece peste tocatura mai trebuie sa incapa un ou crud. Cestile astfel umplute se infasoara fiecare in cate o hartie si se aseaza intr-o cratita cu apa pe fundul careia se asterne un servet impaturit.
Se acopera cratita cu un capac si se aseaza la un foc mic sa fiarba incet. Cand oul de deasupra s-a inchegat se trage vasul de pe foc. Drobul se scoate din cesti numai inainte de a-l servi la masa.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :