Statistics:
Visits: 773 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dovlecei gratimati
Q: | Intreaba despre Dovlecei gratimati |
Ingrediente:
Dovlecei 1,6 kg, unt 125 g, făină 100 g, lapte 400 ml, mărar verde 1 leg, caşcaval 150 g, ouă 3 buc, smantana 150 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă, se taie cuburi, se fierb în apa cu sare, se scurg şi se lasă să se răcească. Se înfierbantă 100 g unt, se adaugă făina şi se căleşte, se stinge cu lapte şi se fierbe pană ce se îngroaşă. Se ia vasul de pe foc, se temperează, se adaugă ouăle bătute, smantana, 100 g caşcaval, mărarul verde, sarea şi piperul, iar la sfarşit se pun în sos dovleceii. Se toarnă această compoziţie într-un vas de cuptor uns cu unt, se presară cu restul de caşcaval, se pun deasupra bucăţi de unt şi se dă vasul !a cuptor pentru gratinare.
Dovlecei 1,6 kg, unt 125 g, făină 100 g, lapte 400 ml, mărar verde 1 leg, caşcaval 150 g, ouă 3 buc, smantana 150 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă, se taie cuburi, se fierb în apa cu sare, se scurg şi se lasă să se răcească. Se înfierbantă 100 g unt, se adaugă făina şi se căleşte, se stinge cu lapte şi se fierbe pană ce se îngroaşă. Se ia vasul de pe foc, se temperează, se adaugă ouăle bătute, smantana, 100 g caşcaval, mărarul verde, sarea şi piperul, iar la sfarşit se pun în sos dovleceii. Se toarnă această compoziţie într-un vas de cuptor uns cu unt, se presară cu restul de caşcaval, se pun deasupra bucăţi de unt şi se dă vasul !a cuptor pentru gratinare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :