Statistics:
Visits: 874 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Degetele de cartofi-cartofi a la polonez
Q: | Intreaba despre Degetele de cartofi-cartofi a la polonez |
Ingrediente
1 kg cartofi, 1-2 ouă, 2-3 linguri făină, 200 g unt, 100 g pesmet, sare.
Mod de prepapare
Cartofii fierţi se trec prin sită sau se dau prin maşina de tocat. Se adaugă ouăle, făina, puţină sare, se amestecă repede cateva minute, apoi se formează unu sau două suluri lungi care se aşază pe o planşetă presărată cu făină şi se taie în bucăţele. Acestora li se dă formă de bastonaşe mici, rotunde (ceva mai scurte decat degetul mic), care se fierb în apă clocotită cu sare, timp de 10 min, pană se ridică deasupra apei. Se scot, se ung cu unt topit sau cu pesmet prăjit în unt şi se servesc calde.
1 kg cartofi, 1-2 ouă, 2-3 linguri făină, 200 g unt, 100 g pesmet, sare.
Mod de prepapare
Cartofii fierţi se trec prin sită sau se dau prin maşina de tocat. Se adaugă ouăle, făina, puţină sare, se amestecă repede cateva minute, apoi se formează unu sau două suluri lungi care se aşază pe o planşetă presărată cu făină şi se taie în bucăţele. Acestora li se dă formă de bastonaşe mici, rotunde (ceva mai scurte decat degetul mic), care se fierb în apă clocotită cu sare, timp de 10 min, pană se ridică deasupra apei. Se scot, se ung cu unt topit sau cu pesmet prăjit în unt şi se servesc calde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :