FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 736
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se prepara dulceata de visine

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se prepara dulceata de visine

 Q:   Intreaba despre Cum se prepara dulceata de visine       
Cum se prepara dulceata de visine Ingrediente

1 kg zahar, 1 farfurie adanca, plina cu visine, 1/2 lamaie, 1/2 baton vanilie.

Mod de preparare

Se aleg visine bine coapte, frumoase si proaspete, se spala, se inlatura cozile, iar samburii se scot cu un aparat care se gaseste in comert (pentru ca visinile sa ramana intregi).

In lipsa aparatului, samburii se inlatura cu o agrafa de par, foarte curata. in cratita de dulceata se aseaza un rand de visine curatate, un strat de zahar, apoi un alt rand de visine, continuand astfel pana ce se termina.

Se lasa vasul la rece, acoperit cu un servet curat, pana a doua zi cand visinile isi lasa toata zeama. Daca zaharul s-a dizolvat, se adauga vanilia si se aseaza vasul la un foc iute pana ce se leaga. Se spumeaza si daca este nevoie se adauga lamaie.

Se incearca siropul si cand este suficient de legat se da jos vasul de pe foc. Dupa cum s-a mai explicat, dulceturile preparate din fructe zemoase cum este si cea de visine, trebuie bine legate, deoarece fructele moi lasa zeama cand se raceste dulceata.

Daca visinile din care se prepara dulceata sunt foarte acre nu se mai adauga lamaie. Aceasta dulceata se mai poate prepara si cu siropul legat, procedand ca si la celelalte dulceturi.


Tag-uri: dulceata, visine, zahar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :