FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,175
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se prepara dulceata de portocale

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se prepara dulceata de portocale

 Q:   Intreaba despre Cum se prepara dulceata de portocale       
Cum se prepara dulceata de portocale Ingrediente

3 portocale mari cu coaja groasa, 1,250 kg zahar, 4 pahare apa, 1 lamaie, 1/2 baton vanilie (dupa dorinta).

Mod de preparare

Se aleg portocale mari cu coaja groasa, se rad usor pe partea galbena a cojii, dar nu de tot, in asa fel incat sa nu se inlature decat stratul lucios. Se inteapa portocalele cu un ac mai gros, de 2—3 ori si se aseaza intr-un vas cu apa rece, unde se lasa 3—4 ore.

Se scot, se scurg de apa si se introduc in alt vals cu apa clocotita, unde trebuie sa fiarba 25—30 minute. Se schimba apa si cand aceasta clocoteste, se introduc din nou portocalele. Dupa cateva clocote se incearca cu o furculita, si daca patrunde usor in coaja portocalei, se trage vasul de pe foc.

Se scot portocalele, se lasa sa se scurga de apa si dupa ce s- au racit, se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in trei felii si acestea in bucati potrivite ca marime, inlaturand varfurile miezului cu un cutit la fel si samburii.

Se aseaza zaharul cu apa pe marginea masinii si cand este bine dizolvat, se trage vasul la un foc tare ca sa se lege repede siropul. Se incearca siropul, se trage vasul de pe foc si cand clocotele au incetat, se adauga portocalele.

Se lasa 15—20 minute cand portocalele s-au muiat bine in sirop, apoi se aseaza la un foc tare pana ce se leaga dulceata, ridicand spuma si adaugand zeama de lamaie. In continuare se procedeaza ca si la celelalte dulceturi.


Tag-uri: portocale, dulceata, dulceata de portocale



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :