FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,750
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Conservarea prunelor prin uscare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Conservarea prunelor prin uscare

 Q:   Intreaba despre Conservarea prunelor prin uscare       
Conservarea prunelor prin uscare Se usuca, de regula, prunele tomnatice, brumarii, care se recomanda sa se lase cat mai mult timp in pom, pana ce incep a se increti in jurul coditei.

Imediat ce se culeg, prunele se spala, apoi se oparesc intr-un vas cu apa clocotita, unde se tin numai 1—2 minute, pana ce capata o culoare rosiatica, iar pielita incepe sa plesneasca.

Prunele oparite sau aburite, se scurg bine de apa si se aseaza imediat la soare, rasfirate pe schelete din scanduri peste care se intinde o panza rara.

Prunele, cand se usuca in cantitati mai mici, se pot usca mai repede in cuptor sau pe masina de gatit.

Din cand in cand se intorc fructele, pentru ca sa se usuce pe toate partile. Prunele bine uscate raman moi, se indoaie usor si samburii sunt lipiti de fructe.

Cand se striveste o pruna uscata in mina, nu trebuie sa lase deloc suc. Se pastreaza in saculete de panza, atarnate la un loc uscat si bine aerisit.


Tag-uri: prune, uscare, conservare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :