FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,476
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Comunicarea trebuie sa fie unul din atributele liderului militar

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Comunicarea trebuie sa fie unul din atributele liderului militar

 Q:   Intreaba despre Comunicarea trebuie sa fie unul din atributele liderului militar       
Comunicarea trebuie sa fie unul din atributele liderului militar Din practica cotidiană, se cunoaşte că liderii militari (comandanţii) împreună cu structurile subordonate, se angajează într-o varietate mare de activităţi de comunicare prin vehicularea continuă a informaţiei atât pe verticală, cât şi pe orizontala acestora. în acest mod, informaţia se instituie ca un liant între conducerea raţională eficientă şi atingerea scopului acţiunii, fie ca o misiune de luptă, fie ca finalizare a unui obiectiv instructiv-educativ. Numai un lider militar bine informat poate evalua realist evoluţia subunităţii sau unităţii pe care o comandă. Calitatea comunicării la nivelul organizaţiei militare îi permite liderului acesteia să reducă incertitudinea ce planeaz ă asupra deciziilor sale, să ia hotărâri adecvate situaţiei concrete şi să optimizeze cooperarea interumană şi organizaţională.

De asemenea, liderul militar trebuie să ştie să folosească comunicarea, cu esenţa ei- informaţia- ca un puternic factor motivational pentru toţi militarii structurii organizaţionale, pentru că militarul informat devine extrem de motivat şi eficient în îndeplinirea misiunii sale. Şi, nu în ultimul rând, comunicarea îi permite liderului militar realizarea oportună a feed-back-ului prin care el evaluează înţelegerea corectă a mesajelor transmise sub formă de ordine, dispoziţii sau hotărâri. Este clar că figura centrală în circulaţia informaţiilor în cadrul organizaţiei militare este comandantul. De aceea, el trebuie să înţeleagă şi să folosească bine limbajul, atât cel verbal, cât şi cel nonverbal, pentru conducerea eficientă a organizaţiei sale. Fără a înţelege puterea şi efectele limbajului, liderul militar nu poate opera in mod optim pentru a regla şi sincroniza eforturile individuale ale militarilor din subordine. în acest sens, el "trebuie să fie un vorbitor convingător, un ascultător eficient şi un conducător capabil de a rezolva un conflict prin dialog. Pentru aceasta, el trebuie să fie pregătit şi să-şi formeze deprinderile necesare comunicării eficiente. Calitatea comunicării este un izvor nesecat de autoritate pentru liderul militar. Ea presupune înţelegere, interrelaţionare eficientă, orizont de cuprindere.

Pentru ca autoritatea să fie reală şi nu formală între factorul comunicare şi factorul acţiune trebuie să existe o permanentă corelare. Se spune că o persoană care comunică ceva în mod eficient nu este neapărat un manager bun, dar se poate afirma că cel ce deţine un mod slab de comunicare nu va fi niciodată un lider eficient, nu va avea autoritatea necesară exercitării cu simţ de răspundere a atribuţiilor sale.

Procesual, activitatea de comunicare în organizaţia militară constă în transmiterea şi schimbul de mesaje (informaţii) între militari, în circulaţia de ordine şi comenzi, în împărtăşirea de stări afective şi judecăţi de valoare, cu finalitatea expresă de a obţine efecte în procesul de instrucţie, educaţie şi acţiune militară, în reprezentările şi opiniile membrilor organizaţiei militare.

Aşa cum s-a mai afirmat, placa turnantă a comunicării interumane şi organizaţionale este liderul militar. Priceperea acestuia de a comunica cu oamenii la momentul potrivit şi de a prezenta propriile sale idei, astfel încât subordonaţii să înţeleagă exact la ce se referă şi să fie convinşi de aceasta, este unul din suporţii de bază ai autorităţii comandantului. Conţinutul şi modul comunicării sale cu militarii pe care îi instruieşte, fie că întăreşte, fie că periclitează relaţiile dintre comandant şi subordonaţii săi, iar ordinea şi coeziunea organizaţiei militare decurg tocmai din caracterul acestor relaţii.

In aceeaşi măsură comunicarea eficientă cere liderului militar să-şi dezvolte capacitatea de a-i asculta, cu egală atenţie, atât pe subordonaţi, cât şi pe superiori. Numai în acest mod, poate înţelege problemele subordonaţilor, pe de-o parte să disceamă ideile bune pe care aceştia i le furnizează, creând apoi oportunităţile de valorificare a lor, iar pe de altă parte să priceapă exact cerinţele superioare, si să le traducă în practică.


Tag-uri: social, interactiune, individ, relatii



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :